Tort cu crema de zahar ars

de Dea_Dea in Torturi, 11 Oct 2013 | 19184 vizualizari

 

Un tort ce noua ne place mult

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 5 linguri de zahar pentru caramelizat
  • 10 linguri zahar
  • 1,5 l lapte
  • 8 oua
  • esenta de vanilie
  • BLAT
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • o lingurita praf de copt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Crema

Cele 5 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii cratitei si se lasa la racit.

Ouale se amesteca cu zaharul si esenta de vanilie.Se adauga laptele si se omogenizeaza. Se toarna in cratita si se da la cuptor, la foc potrivit 30 min.

Blat

Albusurile cu praful se sare se bat spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei, apoi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit cacaoa.

Se toarna in tava peste crema si se da la cuptor inca 30-40 min.

Se lasa la racorit apoi se intoarce pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Blatul se poate face simplu , iar crema se poate aroma si cu lamaie , portocala, cafea, lichior.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema de zahar ars-0
Tort cu crema de zahar ars-1
Tort cu crema de zahar ars-2
Tort cu crema de zahar ars-3
Tort cu crema de zahar ars-4
Tort cu crema de zahar ars-5
Tort cu crema de zahar ars-6

COMENTARII (13)

Dea_Dea

Dea_Dea 1

13.10.2013, 10:52

Va multumesc!!

Lia_

Lia_ 1

13.10.2013, 23:38

te dadusem disparut precum gazele din conducta ta

buneee

Chrys

Chrys 1

10.11.2013, 18:08

deci,nota 10* ..ce sa spun,foarte foarte gustos...abia ce l'am terminat de pregatit !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!