Tort cu crema de zahar ars

de Sim0na in Torturi, 8 Mai 2015 | 18854 vizualizari

 

sursa: http://licutamarin.blogspot.ro/2014/12/tort-cu-crema-de-zahar-ars.html

 

INGREDIENTE

  • Crema zahar ars:
  • 1 litru lapte dulce
  • 8 oua
  • 1 lingura faina
  • 7 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 5 linguri zahar ptr ars
  • Blat:
  • 4 oua
  • 120 g faina
  • 120 g zahar
  • ½ plic praf copt
  • Decor:
  • ½ borcan dulceata de afine
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca putin, apoi am pus esenta de vanilie. Ouale le-am batut cu cele 7 linguri de zahar, apoi am adaugat faina si treptat laptele racit, amestecand usor. Intr-o cratita de 3 litri am pus la caramelizat cele 5 linguri de zahar, fara insa a lasa sa se arda.

Cand zaharul s-a optit si dat cratita de-oparte si am invartit pentru a „unge” peretii cu zahar caramelizat. In vasul caramelizat am turnat amestecul de lapte si oua si am dat la cuptorul preincalzit, pe baie de apa (cratita am pus-o intr-o alta cratita cu apa) pentru cca 30-40 minute. Crema trebuie sa fie bine inchegata.

Blat: ouale le-am batut impreuna cu zaharul cca 10 minute, pana si-au triplat volumul. Treptat am pus faina cernuta si amestecata cu praful de copt si am amestecat cu o spatula de jos in sus pentru a nu se lasa. Cand crema de zahar ars a fost gata, am pus deasupra dulceata de afine, apoi compozitia de blat.

Am completat vasul in care a fost cratita cu apa fierbinte, si am dat din nou la cuptor, tot pe baie de apa, pentru cca 1 ora. Blatul trebuie sa fie copt, usor rumenit si trece testul scobitorii. Cand a fost gata, am scos vasul din cuptor si l-am lasat de seara pana dimineata pentru a se raci. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, am trecut pe toata marginea torului, apoi am pus un platou deasupra cratitei si am rasturnat cu o miscare brusca.

Am lasat cratita deasupra tortului pana seara (se lasa minim 1-2 ore) pentru a se insiropa bine blatul cu siropul de zahar ars.

Am scos cratita si am ornat tortul cu frisca batuta cu 1 plic de praf de budinca de vanilie. Am ornat cu inimioare de zahar si am lasat tortul la rece cca 30 minute, apoi l-am portionat. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu 2 creme de ciocolata