Desert tort cu crema de zahar ars si crantz

de Criss in Torturi, 28 Noi 2010 | 106357 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crema de zahar ars:

  • 15 linguri zahar pentru caramelizat si tapetat cratita  
  • 10 oua
  • 7 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 l lapte

Blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri faina

Ornat:

  • 200 ml frisca
  • crantz facut din zahar ars si nuca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de zahar ars si crantz:

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se strica.

Crema: Se bat ouale cu zaharul, vanilia si laptele si se toarna in cratita tapetata cu zahar caramel. Se pune cratita in cuptor minim 30 minute. Aici eu zic sa verificati daca s-a inchegat crema sau nu. Eu am lasat-o 40 minute. Dupa ce sta crema in cuptor vreo 40 de minute, se scoate si se toarna deasupra compozitia pentru blat.

Blatul: Se bat albusurile spuma tare, se adauga zaharul si vanilia si se bate in continuare pana se topeste zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, amestecand cu lingura de sus in jos. Se toarna compozitia de blat peste crema scoasa din cuptor, se introduce din nou cratita in cuptor si se coace aproximativ 30 minute. (se face un test cu scobitoarea).  Se lasa sa se raceasca, apoi se pune vasul in frigider. Cel mai bine e sa stea de seara pana dimineata. Se rastoarna apoi tortul si se lasa cratita deasupra inca vreo doua ore, timp in care siropul de zahar ars va insiropa si blatul de tort.

Crantz: Se caramelizeaza zaharul si se adauga nucile prajite in prealabil. Amestecul se toarna pe hartie de copt. In cateva minute se va intari, se desprinde de pe hartie si se marunteste cu cutitul, apoi se pune deasupra tortului, dupa ce se imbraca in frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat