Tort cu crema de zahar ars si crantz

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 7550 vizualizari

 

Acest tort l-am mancat cu foarte mult timp in urma , era preferatul meu ....( mama a pierdut reteta :(( deci nu am mai avut ocazia de a gusta asemenea bunaciune ;) ; si hoinarind pe site am vazut tortul facut de Criss , nici nu a trebuit sa ma uit la reteta pt ca din poza mi-am dat seama ca acesta este torul copilariei mele .:0) poop Criss
)

 

INGREDIENTE

  • crema de zahar ars
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 7 linguri de zahar
  • 15 linguri pentru caramelizat

BLAT:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat

DECOR:

  • frisca
  • 5 linguri de zahar
  • 100 gr de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si crantz:

Crema de zahar ars:

Am caramelizat cele 15  linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta am turnat-o in forma si am bagata-o la cuptor pentru 35 minute.

BLAT:

Am separat galbunusurile si albusurile de la cele 5 oua , albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat in compozitie  am adaugat galbenusurile si faina , compozitia am turnat-o peste crema de zahar ars si am mai bagat  la cuptor pentru inca 30 minute

Dupa ce l-am scos din cuptor il las sa se odihneasca pana a doua zi :) cand il imbrac cu haine de sarbatoare frisca si crantz

DECOR:

Topesc zaharul intr-o cartita ,  iar in momentul in care prinde culoarea caramelului adaug nuca . Torn aceasta compozitie pe o hartie de copt si o las sa se raceasca , apoi o  maruntesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean