Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400

de Dea_Dea in Torturi, 17 Oct 2014 | 13568 vizualizari

 

Preferatul meu

 

INGREDIENTE

  • CREMA
  • 3 linguri zahar pentru topit
  • 3 oua
  • 400 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 4-5 mere
  • BLAT:
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt cu sofran
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400:

Crema: Topim zaharul si apoi invartim cratita incat sa imbracam peretii . Merele le curatam si le taiem felii. Punem feliile de mere in cratita. Ouale se amesteca bine cu esenta de vanilie si zaharul , se adauga laptele si se omogenizeaza. e toarna in cratita peste mere si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 min.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. In continuare se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt.

Blatul se toarna peste crema si se lasa la copt 25-30 min. Se lasa la racit apoi se rastoarna pe platou.

 

TIPS-URI

1

Se pot pune si alte fructe.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400 347465
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400 347466
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400 347467
retete culinare - Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400 347468

COMENTARII (47)

Dea_Dea 1

04.11.2014, 00:56

Multumesc

Cerasela_Bella 1

05.11.2014, 10:52

Am o dilema...cum au ajuns merele la mijloc?

gaby_duceag 1

24.10.2015, 14:54

cerasella, cand torni compozitia pentru crema de zahar merele se ridica la suprafata asa ca atunci cand il rastorni (cu susul in jos ) ) merele se plaseaza pe mijloc.
acu l-am bagat si eu la cuptor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55