Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate

de Criss in Torturi, 14 Feb 2011 | 10887 vizualizari

 

Daca ma gandesc bine, pot spune ca acesta e tortul meu favorit. Am facut de multe ori acest tort, de fiecare data putin altfel, asa ca am sa pun din nou reteta.

 

INGREDIENTE

  • -15 linguri zahar pt. caramelizat si tapetat cratita
  • Crema:
  • -10 oua
  • -8 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 l lapte
  • Blat
  • -5 oua
  • -5 linguri zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • -5 linguri faina krantz
  • -100 g migdale
  • -120 g zahar
  • -200 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate:

15 linguri zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu acest caramel o cratita

Se bat ouale cu zaharul si vanilia, adaugam laptele si turnam amestecul pentru crema in cratita tapetata cu zahar caramelizat. Punem cratita in cuptor pentru 40 minute. Intre timp, inainte ca cele 40 de minute sa expire, pregatim compozitia pentru blat. Separam ouale, albusurile le batem spuma, adaugam zaharul si vanilia si batem pana se topeste zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi, cu lingura amestecand de jos in sus adaugam si faina. Turnam compozitia peste crema care trebuie sa fie inchegata si coacem pana trece testul scobitorii.

Lasam tortul sa se raceasca in cratita, dupa care punem o tava peste cratita si rasturnam tortul. Punem totul la frigider (cu cratita deasupra) si lasam cateva ore. In acest timp siropul de zahar ars va insiropa blatul.  Indepartam cratita si ornam dupa preferinta sau il putem lasa ca atare. Eu l-am ornat cu frisca, frunze si inimi de ciocolata si migdale caramelizate.

Caramelizam zaharul si adaugam migdalele rumenite. Tot amestecul de caramel si migdale il turnam pe o hartie de copt si punem in frigider cateva minute. In cateva minute se face beton :). Maruntim cu un cutit avand grija sa nu imprastiem in toata bucataria migdalele. :) . Presaram tortul deasupra si pe lateral cu acest krantz. E absolut delicios, mult mai bun decat cel facut cu nuci caramelizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (77)

mihaelar63 1

22.02.2011, 13:47

La multi ani !!! cu sanatate , fericire si multe realizari
Tortul e grozav , nu stiu de ce nu ma lasa sa-l apreciez

Criss 1

22.02.2011, 14:22

Multumesc Miha, Mihaela.

Bon_Jovi 1

02.04.2014, 15:48

Cred ca este delicios. Felicitari. Doar o mica nelamurire am. La blat cred ca este vorba de faina simpla, obisnuita. Sau nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort polar cu banane