Tort cu crema diplomat si mascarpone

de mamaieelena in Torturi, 25 Feb 2012 | 5637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 120 g lapte
  • 6 foi gelatina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g crema mascarpone
  • 4 plicuri cu frisca pudra
  • 400 ml lapte rece
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • pentru rulada cu mac:
  • 200 g mac macinat
  • 200 g ciocolata menaj
  • 200 g zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • 1 fiola esenta de rom
  • pentru blatul ruladei:
  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • pentru blatul tortului:
  • 200 g biscuiti faramati
  • 100 g unt sau margarina
  • 2 linguri cu lapte
  • pentru ornat:
  • cirese confiate
  • ciocolata de menaj rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema diplomat si mascarpone:

M-am gandit sa incep cu rulada sa o pot pune la frigider astfel: am separat albusurile de galbenusuri si am batut cu mixerul albusurile bine, apoi am adaugat si zaharul batand in continuare pana se face ca o bezea tare. Am amestecat galbenusurile cu uleiul si am turnat treptat in albusuri am pus apoi si faina, dar pe aceasta am amestecat-o cu lingura de lemn de jos in sus. Am pus in tava aragazului pe folie compozitia ruladei si am dat la cuptorul preincins la 200 grade pentru 30-40 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Am scos din cuptor cand a fost gata si am rulat-o in aceeasi folie imediat am pus alta curata pe deasupra si am lasat pana s-a racit complet.

Intre timp pregatim umplutura ruladei adica macul astfel: topesc ciocolata cu cele cateva linguri de lapte si pun macul peste, amestecand bine pana se omogenizeaza, apoi adaugam si zaharul si esenta. Cand rulada s-a racit desfacem din hartie si intindem pe toata suprafata tot macul si apoi rulam la fel cum a fost inainte si dam la rece iar.

Acum preparam crema de la tort: galbenusurile cu zaharul, laptele si zaharul vanilat le punem pe foc mic pana la punctul de fierbere, gelatina o punem in apa rece la hidratat. Dam crema deoparte de pe aragaz si punem gelatina amestecand continuu pana se dizolva complet. Dam la rece si preparam frisca dupa instructiuni adaugand si intaritorul, apoi punem si mascarpone peste frisca si apoi si crema racita.

Acum asamblam tortul astfel: cei 200 g biscuiti ii pisam cu sucitorul si amestecam cu untul topit si acoperim toata suprafata formei tortului punem rulada taiata felii nu mai groase de 1,5 cm de jur-imprejurul formei pe interior si apoi toata crema (am mai oprit putin pentru decor). Am dat la rece peste noapte .

L-am ornat cu crema, cirese confiate si ciocolata rasa.

Pofta buna! A fost delicios

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema diplomat si mascarpone 148893
retete culinare - Tort cu crema diplomat si mascarpone 148894
retete culinare - Tort cu crema diplomat si mascarpone 148895
retete culinare - Tort cu crema diplomat si mascarpone 148896

COMENTARII (18)

MotanLaOale 1

27.02.2012, 19:47

jolygina 1

12.03.2012, 01:14

BuburuzaBubu 1

01.04.2012, 21:08

mmmm arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S