Tort cu crema ganache

de mimmi in Torturi, 3 Feb 2011 | 3560 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 1 foaie (in total sunt 4 foi) :
  • 4 oua,
  • 4 linguri faina,
  • 4 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura sau 2 de cacao,in functie de cat de inchisa este cacaoa.
  • Ingrediente crema ganache :
  • 300 g ciocolata amaruie,
  • 300 ml frisca lichida + 100 ml frisca lichida batuta .
  • Glazura :
  • 300 g ciocolata,
  • 1 cub unt.
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa calduta amestecam cu 1-2 linguri zahar si 1-2 linguri esenta rom.
  • Pentru ornat ne trebuie raffaello.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache:

Prepararea blatului:

Separam ouale, albusurile le batem tare, in galbenusuri adaugam zaharul, cacaoa si le amestecam. Adaugam la galbenusuri si albusurile, 4 linguri faina si praful de copt. Le amestecam toate cu dosul unei linguri pana se omogenizeaza complet. Pe fundul unei tavi cu diametru de 30 cm punem hartie de copt, intindem uniform aluatul si coacem cca 15 min.Procedam la fel si pentru celelalte 3 foi.

Intre timp pregatim si crema:

Ciocolata impreuna cu frisca lichida le punem intr-o oala la foc mic, amestecam pana se topeste ciocolata, dar nu lasam sa fiarba.Lasam crema  la racit si pe urma amestecam cu 100 ml frisca batuta.

Pentru glazura topim ciocolata,dupa ce s-a topit se adauga cubul de unt si se amesteca.

Insiropam primul blat, crema impartita in 3 se intinde uniform pe blat,se pune al doilea blat, se insiropeaza se pune o parte din crema, cel de al 3-lea blat, insiropam si restul de crema, se pune al 4-lea blat, il insiropam si glazuram tortul. Lasam sa se intareasca glazura si ornam cu Raffaello.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema ganache-0
Tort cu crema ganache-1
Tort cu crema ganache-2
Tort cu crema ganache-3
Tort cu crema ganache-4
Tort cu crema ganache-5

COMENTARII (14)

mamaieelena

mamaieelena 1

04.02.2011, 09:23

bun

mimmi

mimmi 1

04.02.2011, 11:56

adry88

adry88 1

04.07.2011, 21:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!