Tort cu crema ganache si visine

de madi_marin in Torturi, 1 Sep 2010 | 9207 vizualizari

 

Episodul 5 al serialului ,,Torturi cadou,,.

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 100 g ciocolata
  • 100 g faina
  • esenta de rom
  • Blatul 2 si 3:
  • 4 oua
  • 6 linguri cu faina
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • Crema ganache:
  • 250 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • visine fara samburi
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 150 ml apa
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Decor:
  • 50 g ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganache si visine:

Blatul 1: Se freaca galbenusurile cu zaharul foarte bine, apoi se adauga ciocolata topita lichida, faina,albusurile batute spuma tare si esenta de rom. Se tapeteaza o forma detasabila de 26 cm pe fund cu hartie de copt unsa cu unt, apoi se toarna compozitia si se coace cam 30-35 de minute. Se da la racit.

Blaturile 2 si 3: Se bat ouale intregi cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga faina cernuta si esenta si se amesteca usor cu o spatula pana se omogenizeaza totul. Se imparte compozitia in doua si se coc blaturile in aceeasi tava cu peretii detasabili. Se lasa la racit.

Crema: Ciocolata taiata bucatele si frisca lichida se pun la foc mic si se amesteca continuu pana se obtine o crema omogena. Se da la frigider o ora, apoi se bate cu mixerul pana ce se obtine o spuma  tare.

Sirop: Se caramelizeaza zaharul, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc mic pana se scade si se ingroasa putin siropul. Se da la racit si se adauga esenta de rom.

Glazura: Ciocolata, frisca si untul se pun la foc mic si se amesteca pana ce se topesc toate si se obtine o crema. Se da la racit.

Asamblare: Blat 2 putin insiropat / jumatate de crema / cateva visine / blatul 1  insiropat/ crema / visine / blat 3 putin insiropat. Se toarna deasupra glazura calduta, apoi se orneaza cu ciocolata alba.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema ganache si visine 48795
retete culinare - Tort cu crema ganache si visine 48796

COMENTARII (24)

Corinuta 1

02.09.2010, 13:09

Madi, tre sa te invit sa vii si la minecu un tort cadou bineinteles, ca tare bune si frumoase le faci!

madi_marin 1

02.09.2010, 13:37

Corina....cu cea mai mare placere....

deyutzky 1

20.12.2013, 23:42

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D