Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine

de dakris in Torturi, 15 Iul 2012 | 4527 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 9 oua
  • 12 linguri zahar
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de vanilie

Crema ganaj de ciocolata neagra

  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt

Crema mousse de visine

  • 250 g visine din sirop
  • 100 ml sirop visine
  • 1 plic gelatina (10 g)
  • 4 linguri frisca (~150 ml) Hulala

Glazura

  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 ml smantana pt frisca Hulala
  • 50 g unt

Decor

  • 60 g ciocolata alba, pt inimioare
  • ornamente colorate

Sirop de visine 250 ml

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine:

Crema ganaj

Intr-o craticioara se pun 200 ml frisca lichida si 50 g unt. Cand ajunge la temperatura de fierbere se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se amesteca pana ce aceasta se topeste. Se lasa la racit si apoi se introduce la frigider pt cel putin 1 ora; se mixeaza cateva minute, la inceput la viteza mica si apoi crescand viteza treptat rezultand, la final, o crema fina.

Crema mousse de visine

Intr-un bol se pune gelatina cu 3-4 linguri de apa la hidratat (cca 5 min).

Visinele, impreuna cu siropul se mixeaza cu un mixer vertical/blender, piureul rezultat punandu-se intr-o craticioara pe foc. Cand aprope incepe sa fiarba se adauga gelatina hidratata  in prealabil, se amesteca bine si se lasa la racit. Atentie!!! Fierberea distruge gelatina. Asadar, a nu se fierbe piureul de visine!

Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca lichida batuta anterior.

Blatul

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza cu zaharul pana rezulta o spuma tare. Se adauga galbenusurile frecate cu uleiul si esenta de vanilie. Apoi se incorporeaza faina si praful de copt si se varsa intr-o tava de tort cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se coace la foc mediu facandu-ise testul cu scobitoarea. Dupa ce s-a racit se taie in trei parti egale, pe orizontala, se aseaza fiecare felie pe cate un platou rotund si se insiropeaza fiecare felie cu siropul de visine. De preferat blatul sa se coaca cu 1 zi inainte de a fi asamblat tortul, astfel taindu-se mai usor.

Glazura

Frisca si untul se pun intr-o craticioara pe foc. Cand aproape incepe sa fiarba se adauga ciocolata si se lasa la racit.

 Asamblarea

Pe o felie de blat insiropat se intinde cu o spatula crema ganaj. Se aseaza inca o felie de blat si, peste aceasta, crema mousse de visine (din care se opresc 2 linguri cu care se va „imbraca” tortul) peste care se aseaza a treia felie.

Cand incepe sa se ingroase putin crema pt galzura, aceasta se intinde usor, cu o spatula, peste stratul subrire de crema mousse, apoi se introduce la frigider. Dupa ce s-a intarit glazura se adauga ornamentele.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine 170306
retete culinare - Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine 170307
retete culinare - Tort cu crema ganaj de ciocolata neagra si mousse de visine 170308

COMENTARII (23)

elucubratiiculinare 1

16.07.2012, 18:34

ce minunatie de tort LIKE!

dakris 1

17.07.2012, 16:16

multumesc!

carmen_toma10 1

28.06.2014, 09:18

foarte buna reteta dar nu ai scris cat ulei se pune in blat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59