Tort cu crema mascarpone

de MonaMimi in Torturi, 4 Apr 2013 | 2525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 20 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • crema:
  • 250 g mascarpone
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri zahar pudra
  • esenta de rom
  • 500 g frisca
  • 100 g nuca macinata
  • sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 1 l lapte
  • 1 fiola esents rom
  • glazura:
  • 300 g ciocolata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura lapte
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone:

Bati albusurile spuma cu sarea, zaharul si zaharul vanilat, incorporezi treptat galbenusurile, faina si praful de copt. Amesteci usor de jos in sus. Coci blatul 30 minute la foc mediu.

Crema: mixezi mascarpone cu zaharul si cacaua, adaugi frisca batuta, nucile si esenta de rom.

Sirop: caramelizezi zaharul stingi cu apa si fierbi pana se dizolva caramelul. Cand s-a racit adaugi esenta de rom.

Pentru glazura topesti de baie de abur ciocolata, laptele si uleiul.

Tai blatul rece in 3 foi le insiropezi, ungi cu crema, 2 blaturi le suprapui, acoperi cu al treilea pe care il glazurezi ornezi tortul dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema mascarpone 216368
retete culinare - Tort cu crema mascarpone 216369

COMENTARII (17)

diaconta 1

05.05.2013, 14:40

La multi ani cu bucurie si sanatate

MonaMimi 1

05.05.2013, 14:53

nilgun 1

06.05.2013, 20:42

wow

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S