Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500

de Bucataras Medi in Dulciuri, 1 Oct 2015 | 5244 vizualizari

 

Daca cineva doreste, pofteste:))sa schimbe titlul o poate face asa:)).....Tort cu crema mascarpone si gem de caise

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 6 linguri apa
  • 11 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 250 g mascarpone
  • 400 ml frisca
  • 200 g zahar pudra
  • 20 g gelatina
  • 350 g gem de caise
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Pentru sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar1
  • fiola esenta de rom
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500:

Blatul este by GabyDuceag de la Papa Bun http://retetepapabun.ro/blat-de-tort-perfect-fara-praf-de-copt/

Separam albusurile de galbenusuri.Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si mixam pana cand zaharul este complet dizolvat. Adaugam si zaharul vanilat. Adaugam apa lingura cu lingura si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus (NU circular). Incorporam  galbenusurile, amestecand la fel ca mai sus.Cernem faina. Cernem cacao.Incorporam atat faina cat si cacao in amestecul de mai sus ,amestecand usor pentru o buna omogenizare.Ungem o forma rotunda, cu diametrul de 24 cm. cu unt si apoi o captusim cu hartie de copt.Presam usor astfel incat hartia sa se lipeasca atat de fundul tavii cat si de peretii acesteia.Turnam compozitia in tava si nivelam cu ajutorul unei linguri.Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem la 165 grade pana cand blatul trece testul scobitorii(circa 30-40 min). Nu trebuie sa deschidem usa cuptorului in timpul coacerii, cel putin in primele 15 min.Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca apoi il taiem in doua( se poate si in trei).

Siropul

Adaugam zaharul in apa si fierbem pana la dizolvarea acestuia.Lasam sa se raceasca si apoi adaugam esenta de rom.

Crema

Punem la hidratat gelatina in circa 100 ml apa rece si apoi o dizolvam pe baia de apa, fara a o da in fiert.

Mixam bine branza mascarpone cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
In crema mascarpone incorporam gelatina si omogenizam bine.
Adaugam gemul de caise si mixam bine.Batem frisca si o adaugam in amestecul de mai sus.

Asamblare

Insiropam prima foaie de blat si adaugam peste ea jumatate din cantitatea de crema.
Nivelam.
Peste stratul de crema punem cea de.a doua foaie de blat insiropata si turnam restul de crema.
Nivelam.
Ornam dupa placul fiecaruia.Eu am ales varianta ......ornamente de ciocolata si felii de caise glasate
Dam la frigider pentru cateva ore pana se incheaga crema.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si gem de caise - Reteta cu numarul 500" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort sah