Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura

de Miha in Torturi, 10 Mai 2015 | 2227 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • Pentru crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 4 linguri indulcitor Green Sugar
  • 1 intaritor de frisca (daca este absolut necesar)
  • Pentru jeleul de zmeura:
  • 250-300 g zmeura (congelata)
  • 100 g indulcitor Green Sugar
  • 10 g gelatina
  • Pentru bordura de ciocolata:
  • 75 g ciocolata amaruie
  • 1-2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam indulcitorul Green Sugar si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri trebuie sa se tina bine de paletele mixerului.

Separat frecam galbenusurile cu uleiul si coaja de lamaie, pana obtinem o emulsie stabila. Aceasta emulsie o turnam peste albusuri.

Faina o cernem impreuna cu praful de copt peste compozitia de oua. Dam mixerul deoparte si amestecam totul cu o spatula, usor, cu miscari de jos in sus.

Compozitia o turnam intr-o tava (18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mediu (150-160 grade la cuptor electric, cu ventilatie) pentru cca jumatate de ora, pana blatul devine ferm la atingere. Se poate testa cu scobitoarea.

Blatul se scoate pe un gratar si se lasa la racit, apoi se taie pe orizontala in 2 felii.

Jeleul de zmeura:

Gelatina se pune la hidratat in apa rece.

Zmeura se pune intr-un vas si se presara cu indulcitorul Green Sugar. Se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata, apoi se pune la foc mic si se fierbe 5 minute de cand incepe sa clocoteasca. Se lasa sa se racoreasca putin, se adauga gelatina si se omogenizeaza. Se trece printr-o sita, pentru a elimina semintele. Daca nu va deranjeaza acest aspect puteti omite aceasta etapa. Se lasa la racit.

Crema de mascarpone:

Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga indulcitorul si se mixeaza pana devine ferma.

Separat mixam mascarponele cu restul de indulcitor, apoi amestecam cele doua compozitii. Initial am vrut sa pun esenta de vanilie, pentru aroma. M-am razgandit si am pus 5 linguri din compozitia pentru jeleu (racita, dar nu inchegata) Crema a capatat o aroma subtila de zmeura si o culoare frumoasa

Am pus crema intre cele 2 blaturi ce le-am insiropat cu putin lapte indulcit si aromat cu esenta de vanilie.

Bordura de ciocolata:

Se masoara o fasie de hartie de copt, lunga si lata cat sa acopere marginea tortului. Se intinde ciocolata pe toata suprafata hartiei. Cu grija se infasoara hartia de copt in jurul tortului. Se toarna deasupra si compozitia pentru jeleu, racita si usor inchegata. Se da tortul la rece, pana se intareste bordura de ciocolata. Se inlatura cu grija hartia de copt si se orneaza tortul cu zmeura.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura 380082
retete culinare - Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura 380083
retete culinare - Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura 380084
retete culinare - Tort cu crema mascarpone si jeleu de zmeura 380085

COMENTARII (23)

Catalina L 1

13.05.2015, 07:09

foarte bun

Mihaela11_jo 1

15.05.2015, 19:59

F fin

Micutza Luana 1

05.06.2015, 14:02

favooriit

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55