Tort cu crema mascarpone si mousse de capsuni

de Criss in Torturi, 2 Feb 2012 | 8832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao                                           
  • -1 praf de copt
  • (am avut nevoie de inca un blat subtire, astfel ca am injumatatit cantitatile si am mai copt un blat)
  • Crema mascarpone:
  • -250 g mascarpone
  • -400 ml frisca
  • -4 galbenusuri
  • -150 g zahar
  • Mousse de capsuni:
  • -500 g capsuni congelate
  • -4 linguri zahar
  • -1plic gelatina
  • 200 ml frisca
  • Pentru glazura:
  • -100 g ciocolata cu lapte
  • -50 g ciocolata amaruie
  • -4-5 linguri frisca lichida
  • Pentru bordura:
  • -250 g ciocolata amaruie (merg si 300 g)
  • -folie aerata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si mousse de capsuni:

Blatul: (identic cu cel de la prajitura Padurea Neagra)

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.

Crema cu mascarpone:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul, pe baie de aburi pana se topeste zaharul. Se lasa sa se raceasca in frigider. Mascarpone se bate cu mixerul si se adauga crema de galbenusuri. Separat se bate frisca, apoi se adauga crema cu mascarpone.

Mousse de capsuni:

Gelatina se hidrateaza in putina zeama lasata de capsuni. Capsunile le-am lasat sa se decongeleze, apoi le-am pasat cu mixerul vertical. Peste piureul de capsuni se adauga 4 linguri de zahar si se pune pe foc sa se infierbante si sa se topeasca zaharul. Nu trebuie fiert. Se ia de pe foc, se adauga gelatina si se amesteca pana se topeste gelatina, apoi se lasa crema la racit. Se lasa sa se racoreasca dar nu de tot pentru a nu se ingrosa, se bate frisca si se amesteca cu piureul de capsuni.

Pentru glazura, am topit ciocolata la microunde. Atentie, nu trebuie lasata mult pentru ca se zahariseste. Eu o las cateva secunde, apoi amestec bine cu lingura. Daca nu s-au topit bucatile de ciocolata, o mai pun cateva secunde, apoi amestec din nou si adaug frisca lichida, cam pana cand cred eu ca e buna consistenta .

Pentru bordura, am topit 250 g ciocolata amaruie, fara a adauga frisca de aceasta data. Doar ciocolata amaruie. Apoi cu lingura am intins pe folie aerata toata ciocolata. Ajutata de sot, am invelit marginea tortului, am pus tortul in frigider 30 de minute dupa care am desprins usor folia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si mousse de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

iry-gabriela 1

04.02.2012, 13:32

arata fff bine

VERONICA2607 1

14.02.2012, 14:27

favorit scie pe el.....felicitari

gaby_duceag 1

06.06.2012, 12:55

Eu nu vazusem asta.Cat de frumos este!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Joconde et Amaretto