Tort cu crema mascarpone si piure de piersici

de Irina in Torturi, 12 Iun 2012 | 6553 vizualizari

 

Reteta mea de tort cu crema mascarpone si piersici e foarte, foarte usoara, iar rezultatul, tortul adica, e delicios si racoros, numai bun pentru o zi de vara.
Si pentru ca ieri v-am promis ca va invit la o felie de tort si un pahar de sampanie, va rog sa poftiti!

 

INGREDIENTE

  • 30-35 piscoturi
  • 5-6 piersici mari
  • 250 g branza mascarpone
  • 300 g smantana
  • 5 linguri zahar brun
  • gelatina
  • 1 plic tort gelee
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si piure de piersici:

Am curatat piersicile de coaja, le-am taiat si le-am pus la blender pentru a obtine un piure fin. Piureul l-am pus intr-o cratita pe foc impreuna cu 3 linguri de zahar si am lasat la fiert foarte putin, pana s-a topit zaharul. Am adaugat gelatina dintr-un plic si am amestecat bine,  bine. 

In forma de tort cu fund detasabil am aranjat piscoturile si am trecut la prepararea cremei.

Intr-un vas am pus smantana cu 2 linguri de zahar si branza mascarpone si le-am mixat. Am adaugat 4 linguri de piure de piersici si am omogenizat amestecul. Aici am ezitat putin daca sa adaug si in crema gelatina sau nu... Dar, fiind stratul de piure de piersici destul de gros, m-am temut sa nu se lase crema. Si cum aveam si musafiri nu am riscat, so...I did it. 

Crema am turnat-o in forma de tort, dupa care am pus-o la frigider 2 ore, pana s-a intarit. Am turnat si piureul de piersici si am pus forma din nou la frigider. Pentru un aspect deosebit am preparat jeleul conform instructiunilor de pe ambalaj si l-am turnat pe deasupra.

Acum, ca ma uit la poza, mi se par piscoturile cam inalte. Ar mai fi mers niste frisca pe margine...Dar a fost foarte bun si nimeni nu i-a gasit nici un defect. ;)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone si piure de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

13.06.2012, 21:04

Un tort frumos si bun!

Mihaela11_jo 1

13.06.2012, 22:00

Foarte aromat

Eryka 1

18.07.2012, 12:34

Buna ziua, as dori sa incerc si eu aceasta reteta dar am o nelamurire....gelatina de care trebuie si cam cat trebuie pus la acest tort? Multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de capsuni acoperit cu ciocolata