Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013

de mamaieelena in Torturi, 2 Ian 2013 | 3894 vizualizari

 

Atat pot sa va spun sa nu ratati ocazia si faceti acest tort ca nu veti regreta este un deliciu.........

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri ulei
  • 2 lingura cacao
  • 3 linguri nuca macinata marunt
  • 2 lingurite praf de copt
  • Pentru sirop:
  • 150ml apa
  • 2 lingurite ness
  • 1 lingura generoasa cu miere
  • 2 linguri lichior de cafea Kahlua
  • Pentru crema:
  • fructe confiate 2 linguri
  • 500g crema mascarpone
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar
  • coaja rasa de la 2 portocale mari
  • zeama de la cele 2 portocale
  • 6 foi de gelatina
  • Pentru ornament:
  • 125 ml frisca lichida
  • 4 kiwi
  • felii de portocale
  • 2 foi de gelatina
  • 250 g gem de caise
  • betisoare vafe umplute cu crema de alune puse pe marginea tortului
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013:

Am pregatit blatul cu o zi inainte astfel: se separa albusul de galbenus si se bat bine ca pentru bezea. Se adauga zaharul, se amesteca in continuare, se pun galbenusurile pe rand urmand apoi uleiul in fir subtire, faina si cacaoa amestecate. Se pun peste oua amestecand cu lingura de lemn, dupa care se poate adauga si nuca. Compozitia se toarna in forma unsa bine cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Se rad portocalele, dupa aceea se storc in storcatorul de citrice si tot in zeama de la portocale se pune gelatina la inmuiat si cand este gata se pune pe foc pana se dizolva avand grija sa nu clocoteasca. Se da la rece. Intre timp se amesteca cu mixerul crema mascarpone cu zaharul, coaja de la portocale si se da deoparte. In alt vas se bate frisca cu mixerul pana se tine bine ca pentru ornat si acum se vor amesteca cu lingura de lemn toate in vasul mare in care este crema mascarpone adica gelatina si frisca. Se vor pune la frigider.

Intre timp se face la rece siropul astfel: intr-un ibric se pune apa, nessul, mierea si lichiorul de cafea se amesteca bine pana se dizolva mierea si nessul. Se toarna peste blat uniform tinanad cont ca marginile sunt un pic mai uscate.

De jur imprejurul blatului am pus ineleul de asamblare al tortului care este reglabil si detasabil. Peste blat se pune crema in trei etape deoarece intre straturi am pus fructe confiate. Se niveleaza cu o paleta egal toata suprafata tortului si se da la rece pana se pregateste gelul de deasupra astfel: se pune gelatina la inmuiat in apa rece si cand aceasta s-a inmuiat se pune peste gemul de caise si se incalzeste pana se dizolva bine gelatina. Se pune la rece gemul si cand aceste este un pic caldut se adauga peste tort facand un strat subtire de gem. Si de aceasta data se da la rece pana ce se pregatesc fructele si frisca pentru ornament.

Apoi am ornat asa cum se poate obseva din poze de jur imprejur sunt vafele si am legat cu funda tricolor (asta am avut la dimensiunea tortului) si restul cum m-am priceput mai bine, iar in varf am pus un cosar doar asa de hatarul musafirilor. A fost extraordinar de buuuuuuuun.

Pofta mare

 

TIPS-URI

1

Ofer tuturor bucatarasilor cate o felie de tort facut pentru anul acesta si inca o data LA MULTI ANI cu multa sanatate

RETETA IN IMAGINI

Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-0
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-1
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-2
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-3
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-4
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-5
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-6
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-7
Tort cu crema mascarpone si portocale pentru anul 2013-8

COMENTARII (28)

mamaieelena

mamaieelena 1

03.01.2013, 09:52

MotanLaOale multumesc

adry88

adry88 1

03.01.2013, 11:24

demential!

Lau

Lau 1

03.01.2013, 14:57

superb arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!