Tort cu crema suhaida

de CarmenBlue in Torturi, 22 Oct 2015 | 2459 vizualizari

 

Stiu, nu arata spectaculos, la fel ca cele postate de bucatarasii priceputi, apoape ca nu e nici frumos :D
Daaaaar, e facut cu multa dragoste pentru iubitul meu sot a carui zi de nastere a fost duminica (Sa ne traiasca, la multi ani!), e foarte gustos si e preferatul sotului meu! L-am facut la repezeala, nu era in plan pentru ca anul acesta am calatorit de ziua lui, dar ne-am gandit sa-i facem totusi o surpriza! Asa ca e ornat mai putin catre deloc, cu ce aveam prin casa sambata seara, inainte de plecare. Dar, ma repet, tortul este foarte bun, in special crema. Daca vreti sa vedeti acelasi tort, ornat frumos, va invit sa intrati pe linkul de mai jos.
Reteta am preluat-o de la Vero, de pe site-ul reteteculinare.ro, o bucatareasa care mie imi place foarte mult!
Sursa:http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/tort-cu-crema-suhaida-1210/

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema suhaida:

  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita faina
  • 4 linguri varf cacao
  • 250 g unt sau rama de prajituri
  • esenta rom

Sirop pentru insiropat blatul:

  • 150 ml apa
  • 6 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema suhaida:

 

Blatul:
    Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute.

Crema:
    Mixam ouale intregi cu zaharul 5 minute. Punem laptele, faina si cacaoa. Le amestecam sa se omogenizeze si apoi le turnam intr-un vas cu fund dublu pe care il punem la foc mic. Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se ingroasa bine. Incepe sa se ingroase cam in 12-15 minute. Se lasa la racit.

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza putin si apoi se adauga, lingura cu lingura, crema racita bine. Se mixeaza pana se omogenizeaza si la sfartsit, optional, se adauga cateva picaturi de esenta de rom.

Siropul:
   Se fierba apa cu zaharul si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza si se umple cu crema delicioasa. Se orneaza dupa placere si dupa fantezie!

 

 

 

TIPS-URI

1

Forma de tort a fost de 26 de cm diametru.

2

Crema este deosebit de buna.

3

Tortul se taie mult mai usor a doua zi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu crema suhaida 408044
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408045
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408046
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408047
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408048
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408049
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408050
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408051
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408052
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408053
retete culinare - Tort cu crema suhaida 408054

COMENTARII (12)

Catalina L 1

22.10.2015, 20:38

Rocsi 1

22.10.2015, 21:16

Mmmm...

CarmenBlue 1

23.10.2015, 10:50

Va multumesc, dragi prieteni si pentru urari si pentru aprecieri. Si mai ales pentru prietenia voastra!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S