Tort cu creme de ciocolata si crema de visine

de mirela0911 in Torturi, 19 Dec 2014 | 2113 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru ziua nepoatei mele. Nu am sectiune, dar se poate vedea din poze, in timpul asamblarii, cum arata. Tot ce pot sa spun e ca a fost foarte bun, nu ca ma laud eu, ci ca asa au spus invitatii, ceea ce pe mine m-a bucurat tare mult!

 

INGREDIENTE

  • Blatul alb:
  • 9 oua
  • 9 lg zahar
  • 5 lg ulei
  • 5 lg apa rece
  • 18 lg faina
  • un praf de sare
  • coaja rasa de portocale
  • Blatul negru:
  • 4 oua mari (sau 5 mici)
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg lapte
  • 8 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema de ciocolata 1:
  • 300g ciocolata amaruie (55%)
  • 500 ml frisca lichida
  • esenta de rom
  • Crema de visine:
  • 170 g visine fara samburi
  • 150 ml suc de la visine
  • 150g zahar
  • 150 ml frisca lichida
  • Crema ciocolata 2:
  • 210g ciocolata cu late
  • 200ml frisca lichida
  • 3 banane
  • Sirop pt. insiropat:
  • apa+zahar+ esente dupa gust
  • frisca pt. ornat
  • foaie comestibila
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu creme de ciocolata si crema de visine:

Blatul alb: Se bat albusurile bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine dupa fiecare. Cand am obtinut o spuma tare care formeaza tepi, se pune uleiul, apoi apa si se mixeaza usor. Se incorporeaza usor si galbenusurile, coaja rasa de portocale apoi faina in ploaie. Se amesteca usor cu miscari de jos in sus pana se incorporeaza bine. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 minute. Se lasa la racit apoi se taie in doua. 

Blatul negru: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul pe rand mixand dupa fiecare, se adauga alternativ uleiul si laptele, apoi galbenusurile pana la omogenizare. Faina, cacaoa si praful de copt se amesteca apoi se toarna in ploaie si se amesteca usor pana la incorporare. Se toarna compozitia in aceeasi tava in care s-a copt blatul alb. Se da la cuptor la 180 de grade pt 25-30 minute. Se lasa sa se raceasca.

Crema de ciocolata 1:

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana la omogenizare. Dupa ce s-a racit se pune esenta de rom si se da la frigider pentru cateva ore (macar 2 ore). Se mixeaza la inceput la viteza mica, apoi la viteza mai mare pana obtinem o crema densa si pufoasa. 

Crema de visine:

Se pun visinele (ale mele au fost de la congelator) impreuna cu sucul lasat de ele si cele 150 g zahar la foc sa dea cateva clocote, pana ce siropul incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc, se raceste si se da prin blender. Frisca se bate spuma, apoi pe rand se incorporeaza in sosul de visine.

Crema de ciocolata 2:

Ciocolata cu lapte se pune impreuna cu frisca la foc incet pana se topeste, apoi se omogenizeaza. Se da la rece, de preferat peste noapte. Se mixeaza bine bine pana obtinem o crema pufoasa.

Se prepara si sucul pentru insiropat in functie de gusturi. 

Asamblare tort: Pe un platou se aseaza un blat alb, se insiropeaza, se intinde crema de ciocolata amaruie (pastram din aceasta crema si pentru ornat), iar peste ciocolata se intinde crema de visine. Se aseaza blatul negru, se insiropeaza si se intinde crema de ciocolata cu lapte. Deasupra se aseaza rondele de banane si apoi se pune cel de-al doilea blat alb, insiropat.

Se unge deasupra cu crema de ciocolata pastrata din cea amaruie, iar deasupra se aseaza foaia comestibila care se unge si pe dos si pe fata cu gelatina speciala (nu stiu sa va spun ce fel de gelatina, cumnata-mea a primit-o de la laboratorul de unde a achizitionat si foaia comestibila). 

Se orneaza dupa inspiratie!

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca blaturile sa fie facute inainte cu o zi!

2

Tortul meu a fost mare, se pot injumatati cantitatile!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358464
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358465
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358466
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358467
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358468
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358469
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358470
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358471
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358472
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358473
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358474
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358475
retete culinare - Tort cu creme de ciocolata si crema de visine 358476

COMENTARII (25)

babi5 1

20.12.2014, 20:33

Rocsi 1

20.12.2014, 23:40

Minunat si super delicios!

mirela0911 1

21.12.2014, 09:42

Multumesc mult fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55