Tort cu doua creme

de susu in Torturi, 19 Ian 2010 | 4334 vizualizari

 

INGREDIENTE

  Ingrediente:  
  •  Pentrut.blat:
  • 10 oua  
  • 10 linguri de zahar  
  • 10 linguri de faina  
  • 1 praf de sare  
  • esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita razatura de portocale
  • 1 lingurita razatura de lamaie
  • 1 mana de stafide
  • 2 linguri de cognac alexandrion
  •  
  • Pentru creme:
  • 1 ciocolata heidi tiramisu 
  • 1 ciocolata heidi cu lapte si alune de padure caramelizate
  • 1 ciocolata heidi cu cereale
  • 1 ciocolata heidi cu caramel
  • 2 cutii mascarpone
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • zeama de la compot ananas sau caise pentru insiropat
  • 1 cutie mica de frisca Hulala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme:


Blat:


Se separa albusurile de galbenusuiri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se presara peste galbenusuri sare si putin zahar apoi se lasa cateva minute. Se cerne de doua ori faina cu praful de copt. Se pun la hidratat stafidele in cognac si esenta de rom pentru jumatate de ora. Se freaca bine galbenusurile, se adauga coaja de portocale si lamaie si treptat zaharul. Se amesteca cu esentele, stafidele nescurse si la safrsit se adauga cate doua linguri din faina si albusuri treptat si se amesteca rapid de jos in sus pentru a nu se lasa. Se toarna compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit pentro 30 de minute. Se face testul cu scobitoarea si daca e nevoie se mai tine 10 minute. Se opreste focul si se lasa la racorit in cuptor cu usa intredeschisa pentru a nu se lasa blatul.


Crema:


Se bat cele doua cutii de mascarpone si apoi se adauga treptat frisca lichida si se bate in continuare pana se leaga .Se adauga esenta de vanilie si se imparte apoi aceasta crema in doua castrone diferite.O crema dintr-un castron se va amesteca cu esenta de rom, ciocolata tiramisu si caramel topite la bain marie si cealalta cu celelalte doua ciocolate topite la bain marie. Pentru crema facuta din ciocolatele cu umplutura (tiramisu si caramel) se va amesteca cate putin ciocolata topita cu o parte de mascarpone si apoi se adauga treptat crema pentru a ramane uniform si a nu se branzi. Se taie blatul in trei si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se aseaza 1/3 dintr-o crema pe primul blat, se aseaza al doilea blat, se pune a doua crema, se aseaza al trilea blat si se imbraca tortul in crema ramasa. Se orneaza dupa preferinta.


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu doua creme 14207
retete culinare - Tort cu doua creme 14208
retete culinare - Tort cu doua creme 14209
retete culinare - Tort cu doua creme 14210
retete culinare - Tort cu doua creme 14211
retete culinare - Tort cu doua creme 14212

COMENTARII (6)

susu 1

21.01.2010, 18:19

este cam costisitor dar merita pentru o ocazie speciala. l-am facut pentru craciun.

ala_oancea 1

24.01.2010, 10:45

Mama ... ce de ciocolata Cred ca a fost super bun

elena1988 1

07.03.2011, 17:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu iaurt

de Rux 9

Papanasi cu iaurt

ieri la 23:23

Coaste picante

Coaste picante

ieri la 21:49

Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramura

de Rocsi 9

Pepene rosu,...

ieri la 20:58