Tort cu doua creme de ciocolata

de adriana65 in Torturi, 7 Dec 2009 | 6671 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Ingrediente blat:
  •  - 4 oua
  • - 300 g zahar
  • - 10 linguri apa
  • - 200 g faina
  • - 100 g nuci macinate
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita zeama de lamaie
  • Ingrediente creme:
  • - 300 g ciocolata amaruie
  • - 200 g ciocolata alba
  • - 500 ml frisca
  • - 50 g zahar pudra
  • - 300 g crema mascarpone
  • - 1 plic zahar vanilat
  • Ingrediente pentru sirop:
  • - 100 ml apa
  • - 100 g zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme de ciocolata:

Pentru blat se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, iar dupa 5 minute se adauga, pe rand, cate o lingura de apa si la sfarsit zeama de lamaie; Ingredientele uscate faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca.


La compozitia de galbenusuri se adauga albusurile batute spuma iar la urma se adauga ingredientele uscate. Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pentru 30 - 40 minute.


Pentru crema de ciocolata neagra se pune intr-o craticioara 100 ml frisca, se adauga ciocolata neagra rupta bucatele si se lasa pe foc pana ce aceasta se topeste. Se da la rece. Dupa 3 - 4 ore se bate bine cu mixerul .


La fel se procedeaza si pentru crema alba: se pune intr-o craticioara 100 ml frisca si ciocolata alba rupta bucatele, se pun pe foc pana se topeste ciocolata. Se da la rece. La fel ca si la cealalta crema de ciocolata , se mixeaza dupa racire. Frisca ramasa se bate cu zaharul pudra si zaharul vanilat apoi se incorporeaza crema mascarpone.


Crema astfel obtinuta se imparte in doua parti . Intr-o parte se toarna crema de ciocolata amaruie, iar in cealalta se toarna crema de ciocolata alba. Blatul de tort se taie in doua, se insiropeaza cu siropul preparat din amestecul de apa cu zahar fiert si racit. Crema alba se pune intre cele doua blaturi insiropate, iar crema de ciocolata neagra se distribuie peste blatul de sus, se acopera tortul si se imbraca si pe margini.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11811
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11812
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11813
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11814
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11815
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11816
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11817
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11818
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11819
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11820
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11821
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11822
retete culinare - Tort cu doua creme de ciocolata 11823

COMENTARII (14)

adasev12 1

28.09.2010, 11:14

f frumos si sigur si bun...eu abia acum l-am descoperit...
o sa-l incerc si eu.
si ma bucur ca am dat peste tine...esti prima pers pe care o vad p-aci din cluj...si eu sunt intr-o mare masura clujeanca...acolo am stat inainte de a veni aici...te pup!

Laly 1

28.09.2010, 11:29

Buuuuuun,vreau si eu

elena1988 1

02.02.2011, 17:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!