Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300

de Andra_Constantinescu in Torturi, 4 Apr 2016 | 2140 vizualizari

 

A fost ziua tatalui meu si am facut un tort delicios...si daca stau sa ma gandesc, cred ca eu am mancat cel mai mult din el :))


Am prezentat si aici reteta blatului, dar o mai prezint inca o data pentru cei car vor sa printeze reteta.


Si am ajuns si la reteta cu nr. 300 - a fost un drum greu, dar am ajuns repede (zic eu) pana aici.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua;
  • un praf de sare;
  • 12 linguri zahar;
  • 6 linguri ulei;
  • esenta de vanilie;
  • 8 linguri de faina, cu varf (325 g);
  • un plic de praf de copt (10 g).
  • Diametru tava: 26 cm.
  • Sirop:
  • 150 g zahar;
  • 600 ml apa.
  • Crema 1 (ganache de ciocolata cu lapte):
  • 150 g ciocolata cu lapte;
  • 200 ml frisca lichida.
  • Crema 2 (ganache de ciocolata alba):
  • 150 g ciocolata alba;
  • 200 ml frisca lichida.
  • In plus:
  • 2-3 banane;
  • 280 g zmeura conservata;
  • 450 ml frisca (tinuta la frigider);
  • o lingura cacao;
  • 5 linguri zahar;
  • 60 g pelete de ciocolata neagra;
  • 30 g pelete de ciocolata alba.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300:

Blat:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se pun faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul de jos in sus, usor, cu o spatula de silicon. Compozitia se toarna in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand se rumeneste frumos. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi cu ajutorul unui cutit se desprinde de marginile tavii si se scoate din aceasta.

Se lasa sa se raceasca de tot inainte de a-l taia sau cel mai bine se taie a doua zi.

 Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, mestecand continuu, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa aceea, se lasa sa se raceasca.

Crema 1/Crema 2 (se prepara separat, dar explicatiile sunt aceleasi in ambele cazuri):

Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-un craticior. Se adauga frisca lichida si se pune craticiorul la foc, mestecand continuu, doar pana cand se topeste toata ciocolata. Se transfera compozitia intr-un castron si se lasa sa se raceasca, apoi se introduce la frigider (eventual 10-15 minute la congelator) deoarece trebuie sa fie foarte rece atunci cand se bate. Dupa ce s-a racit, se mixeaza.

Asamblare:

Se taie blatul in trei foi.

In tava detasabila in care a fost pregatit blatul, se aseaza prima foaie din el, se insiropeaza, se adauga Crema 1 si se aseaza pe deasupra felii de banana. Se pune a doua foaie de blat, se insiropeaza, se adauga Crema 2 si pe deasupra se pune zmeura. Se insiropeaza si ultima foaie de blat si se fixeaza peste restul tortului. Se introduce tava la frigider pentru 3-4 ore (sau se lasa peste noapte) pentru ca totul sa se inchege. Apoi, cu ajutorul unui cutit, se desprinde tortul de peretii tavii, se scoate tava, iar tortul se transfera pe un platou. Se imbraca tortul in frisca (aceasta se mixeaza cu 3 linguri de zahar daca nu este indulcita), pe margini se arunca cu peletele de ciocolata in el, iar deasupra se decoreaza cu frisca ramasa (mixata cu o lingura de cacao si doua linguri de zahar). 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-0
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-1
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-2
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-3
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-4
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-5
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-6
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-7
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-8
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-9
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-10
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-11
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-12
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-13
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-14
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-15
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-16
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-17
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-18
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-19
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-20
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-21
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-22
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-23
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-24
Tort cu doua creme ganache si fructe - reteta cu nr. 300-25

COMENTARII (32)

dantes

dantes 1

05.04.2016, 11:44

La multi ani!

anca_rm

anca_rm 1

05.04.2016, 11:56

La multi ani tatalui tau !!! La cat mai multe retete frumoase .
Un tort frumos si gustos

sebirizescu

sebirizescu 1

05.04.2016, 15:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!