Tort cu dublă cremă de zmeură

de diaconta in Torturi, 18 Mai 2015 | 3077 vizualizari

 

Un tort pe care l-am făcut cu multă dragoste, pentru o fetiţă tare draga mie,care a împlinit 4 anişori.
„La multi ani Raisa!!!!”
Am vrut să fac un tort care să i se potrivească,pentru că e un copil foarte vesel. M-a inspirat foarte mult o fotografie în care era vopsită cu toate culorile. Pentru mine acea poză reprezenta toată bucuria copilariei.
Din motive de oboseală, lumină şi grabă, fotografiile mele nu sunt prea reuşite, noroc că am „împrumutat” o fotografie frumoasă cu sărbătorita şi tortul, fotografie făcută de părinţii fetiţei.

 

INGREDIENTE

Blat de tort (tava cu diametrul de 28 cm):

  • 7 oua
  • 210 g zahar
  • 210 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare

Blat de tort (tava cu diametrul de 20 cm):

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare

Jeleu/piure de zmeura(l-am folosit la cele doua creme):

  • 600 g zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri sirop de zmeura

Mousse de zmeura:

  • Jumatate din cantitatea de jeleu de zmeura
  • 300 ml frisca lichida îndulcita
  • 3 foi gelatina=5g

Crema de zmeura cu mascarpone:

  • Jumatate din cantitatea de jeleu de zmeura
  • 250 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 ml frisca lichida

Sirop:

  • 3 linguri zahar
  • Zeama de la jumatate de lamâie
  • 200 ml apa rece

Pentru decor:

  • 300 ml smântâna pentru frisca 30% grasime
  • 1 lingura zahar
  • 100 g ciocolata alba + frisca lichida
  • Colorant alimentar diverse culori
  • Floricele, buburuze, ornamente colorate si betisoare de ciocolata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dublă cremă de zmeură:

Daca aveti timp, este bine sa preparati blatul si jeleul/piureul de zmeura cu o zi înainte.

Eu am fost cam presata de timp/

Cele doua blaturi le-am preparat dupa reteta de aici.

Pentru ca am folosit zmeura congelata, am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu zaharul, am pus pe foc pâna ce zaharul s-a topit.

Apoi am trecut tot amestecul printr-o sita deasa pentru a elimina semintele.

Am pus iar amestecul pe foc

Amidonul l-am diluat cu siropul de zmeura,apoi l-am pus în cratita peste zmeura.

Am amestecat pâna când s-a îngrosat.

Am lasat sa se raceasca.

Am pus foile de gelatina la înmuiat cu apa rece.

Am mixat frisca.

Am încalzit putin gelatina la microunde.Doar cât sa se topeasca.

Apoi am turnat-o în fir subtire peste zmeura.

Am încorporat jeleul de zmeura în frisca si am pus la frigider pentru 15 minute.

O mai urmariti sa nu se întareasca prea tare.

Blatul mai mare l-am taiat în doua pe orizontala,l-am însiropat si am pus mousseul de zmeura.

Pe margine am pus frisca si ornamente colorate.

Blatul mai mic l-am taiat obtinând 3 blaturi.

Pentru crema de zmeura cu mascarpone am procedat în felul urmator:

Crema mascarpone am mixat-o cu zaharul pudra si am pus peste ea jeleul de zmeura.

Am mixat frisca si apoi am încorporat-o în amestecul de mascarpone si zmeura.

Cu crema aceasta am umplut blatul mai mic, dupa ce l-am însiropat.

Am acoperit si restul tortului cu frisca.

Am topit ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri de frisca.

Am împartit ciocolata în mai multe boluri si am pus în fiecare câte o picatura de colorant,obtinând astfel diverse culori.

Cu fiecare culoare am trasat linii deasupra tortului, lasând sa se prelinga si pe margine.

Am pus si restul ornamentelor:buburuze, floricele si betisoare de ciocolata.

Cam asta a fost reteta, un tort simplu dar foarte gustos din ceea ce au marturisit cei ce au gustat.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu dublă cremă de zmeură" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

19.05.2015, 19:15

Va multumesc mult bucatarasi dragi
Tocmai a fost in vizita mama sarbatoritei si mi-a spus ca le-a placut foarte foarte mult tortul.

Rocsi 1

19.05.2015, 21:07

Bravo, bravo, bravo Dia draga!

geoline 1

19.05.2015, 22:21

bravo!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort "Tunel"