Tort cu dulceata de trandafiri

de Ina in Torturi, 19 Apr 2015 | 1864 vizualizari

 

Am servit acest tort, pentru prima data, de la Bunica, la inaugurarea Casutei Bucatarasilor.
Desi mi-a placut foarte mult, abia anul acesta am reusit sa-l fac, la Sarbatorile Pascale.
Dar am facut doua deodata, ca sa recuperez :)))
Unul a luat calea nasilor de cununie si se pare ca a avut succes printre meseni :X ( asa reiese din postarile de pe FB ale invitatilor lor , ca noi am plecat inainte de taierea tortului :))) )

Multumesc mult, Bunica! :-*

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri dulceata de trandafir
  • 4 linguri zahar pentru caramelizat
  • 500 ml frisca lichida
  • 2 linguri cu zahar pudra
  • 3-4 picaturi esenta de trandafiri
  • 150 g mascarpone
  • optional - colorant rosu dr. Oetker
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu dulceata de trandafiri:

Caramelizam 4 linguri de zahar in cratita in care vom coace bezeaua. ( Eu am folosit tava cu pereti detasabili, in care am pus hartie de copt, asa ca am caramelizat zaharul separat, apoi l-am turnat fierbinte in tava, avand grija sa tapetez atat fundul cat si peretii tavii ). 

Lasam caramelul sa se raceasca si ne ocupam de bezea. 

Mixam albusurile cu un praf de sare, adugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea care nu curge din vas.

Adaugam dulceata de trandafiri si omogenizam cu o spatula prin miscari de sus in jos, fara sa mai mixam. 

Tot ajutandu-ne de o spatula, transferam bezeaua in cratita/ tava tapetata cu zaharul ars.

Tava cu bezea se aseaza in alta tava mai mare, in care am pus apa fierbinte si coacem in cuptorul incins, la foc mic, pentru cca. 35 minute. Vom sti ca s-a copt, cand bezeaua capata culoare aurie  si trece testul scobitorii.

Oprim focul si lasam bezeaua sa se raceasca in cuptor.

Cand s-a racit  suficient si s-a desprins de pe peretii vasului,  scoatem tava, asezam deasupra bezelei piscoturi,  punem un  platou deasupra si  rasturnam tortul  intorcand cu o miscare energica.

Surplusul de sirop de zahar ars va fi absorbit de piscoturi.

Decoram tortul cu frisca in care adaugam 2 linguri de zahar pudra si esenta de trandafiri , apoi mixam totul cu 3-4 linguri de mascarpone, pentru a-si mentine fermitatea. .

 

TIPS-URI

1

Pentru efectul de trandafiri marmorati am pus cateva picaturi de colorant rosu pe peretii posh-ului

2

Daca dulceata de trandafiri pe care o folositi este foarte dulce, puteti adauga in bezea doar 3 linguri de dulceata.

3

Daca piscoturile nu sunt suficient de insiropate, dupa ce taiati prima felie de tort puteti adauga sirop/ apa rece in platou si-si trag singure , cat au nevoie.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376696
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376697
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376698
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376699
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376700
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376701
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376702
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376703
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376704
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376705
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376706
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376707
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376708
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376709
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376710
retete culinare - Tort cu dulceata de trandafiri 376711

COMENTARII (38)

Sim0na 1

04.05.2015, 20:16

waw, ce bunatate!!!

Mihaela11_jo 1

15.05.2015, 20:45

Tentatie absoluta!F aromat

-Licurici- 1

27.09.2015, 16:56

Cat de bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21