Tort cu foi coapte in tigaie

de iri_iri in Torturi, 11 Ian 2012 | 9506 vizualizari

 

este un delici de zi cu zi nu numai de weekend!

 

INGREDIENTE

  • pentru foi:
  • un ou,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de lapte,
  • 5 linguri de ulei,
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat usor de modelat.   
  • pentru crema:
  • 500ml lapte,
  • 4 linguri faina,
  • o cana zahar,
  • 2-3 linguri cacao
  • 1/2 margarina. 
  • pentru ornat
  • nuca de cocos si bombonele de ciocolata.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu foi coapte in tigaie:

Pentru foi: oul se amesteca cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul pana se topeste zaharul, apoi se adauga bicarbonatul si la final faina pana se formeaza un aluat usor de modelat. Aluatul se aseaza in forma de baton si se taie in 5 bucati egale, care se intind pe o planseta in functie de forma tigaii. Fiecare foaie se coace in tigaie fara a pune ulei, pe ambele parti.      

Pentru crema: se adauga zaharul in lapte, apoi se adauga faina si cacao, dupa care se aseaza pe foc, amastecand incontinuu. Dupa ce se ingroasa se da deoparte si se adauga margarina. 

Pentru asamblare se ia prima foaie si se unge cu crema, pana la terminarea foilor. Ultimul strat sa fie de crema. Se orneaza cu nuca de cocos si bomboane dupa preferinta. 

Pofta buna la tort!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu foi coapte in tigaie-0
Tort cu foi coapte in tigaie-1
Tort cu foi coapte in tigaie-2
Tort cu foi coapte in tigaie-3
Tort cu foi coapte in tigaie-4

COMENTARII (13)

Rocsi 1

12.01.2012, 11:13

superrrrr!!!!

adry88 1

12.01.2012, 20:54

yammii!

jolygina 1

16.01.2012, 11:06

pot sa iau si de aici o portie?

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20