Tort cu frisca

de MonaMimi in Torturi, 28 Mai 2012 | 1552 vizualizari

 

un tort facut in graba,nu-i foarte aspectuos dar e delicios

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 180 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 50 g migdale rase
  • umplutura:
  • 150 g gem de capsuni
  • 150 g capsuni
  • 1 pachet jeleu de capsuni
  • 500 ml frisca
  • 20 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • decor:
  • 50 g migdale rase sau feliate
  • 50 g capsuni
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

Bati galbenusurile cu jumatatede zahar si cel vanilat pana devin ca o crema. Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le adaugi in crema de galbenus. Adaugi faina cernuta, migdalele, amesteci si torni intr-o forma de tort unsa si tapetata. Coci 30-35 de minute in cuptorul preincalzit. Lasi la racit in forma si-l tai in trei.

Partea de jos a blatului o ungi cu jumatate de gem de capsuni, asezi peste gem capsunile spalate scurse bine si taiate in jumatati.

Pregatesti jeleul conform indicatiilor de pe plic si-l torni peste capsuni. Il pui la frigider ca sa se inchege jeleul dupa care asezi deasupra a doua parte de blat. Bati frisca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Ungi al doilea blat cu gemul ramas si intinzi jumatate din frisca, asezi ultima parte de blat si-l dai la rece 1 ora. Scoti tortul il decorezi cu frisca, migdale si capsuni si mai lasi 1 ora la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu frisca 164603
retete culinare - Tort cu frisca 164604
retete culinare - Tort cu frisca 164605
retete culinare - Tort cu frisca 164607
retete culinare - Tort cu frisca 164609
retete culinare - Tort cu frisca 164610
retete culinare - Tort cu frisca 164611
retete culinare - Tort cu frisca 164612

COMENTARII (15)

Maria68 1

29.05.2012, 11:16

Delicios

MonaMimi 1

29.05.2012, 11:18

fetelor multumesc de aprecieri

Sim0na 1

29.05.2012, 20:37

foarte frumos!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18