Tort cu frisca

de AdriiAdi in Torturi, 22 Feb 2013 | 1450 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 5 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • ciocolata alba patratele
  • 1 plic gelatina transparenta
  • un spray de frisca
  • 25 ml frisca lichida
  • un intaritor de frisca
  • fructe ( capsune din compot, kiwi, struguri rosii, mandarine)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca:

ai nevoie de o tava rotunda ( forma blat de tort)  cu fund detasabil si unsa cu unt si tapetata cu faina . 

realizezi compozitia de blat in felul urmator : separi albusurile de galbenusuri.

bati albusurile cu zaharul ca sa iti rezulte o bezea tare apoi incorporezi rand pe rand galbenusurile si la sfarsit faina si mirodeniile.

il coci aprox 25 de min.

il incerci cu o scobitoare si daca atunci cand o scoti este curata, blatul  este gata.

bati frisca cu intaritorul si o dai la rece

dupa ce l-ai scos din forma rece, il tai in 3.

acum avem nevoie de un platou (sau farfurie de carton in caz ca il dai cadou cuiva )

pui usor prima foaie de blat, o insiropezi cu cateva linguri din compotul de capsuni, pui un strat subtire de frisca si mai apoi fructele curatate si taiate cat mai subtire.

apoi urmatorul blat caruia ii faci aceeasi manopera iar pe  ultimul blat il asezi cu usurinta il apesi usor , si il ornezi cu frisca integral.

pe margini arunci ciocolata ( fulgi patrati ) iar deasupra o sa ornezi cu fructe taiate finut, peste ele adaugand cu grija gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

pe margine cu ajutorul spray ului ornezi delicat si folosindu-te de imaginatie te joci cu fructele cum iti place.

 

TIPS-URI

1

eu am facut tortul asta cand am fost la viitorii nasi ,deci am fost la o cofetarie si am cumparat farfuria din carton si o cutiuta speciala pt tort. este mult mai comod de transportat  si la sfarsit nu mai trebuie sa iti ceri platoul.

COMENTARII (10)

MIUTA

MIUTA 1

22.02.2013, 14:39

Super bun

marcela13

marcela13 1

22.02.2013, 16:47

Buna! Poti sa imi spui, te rog, cu ce crema ai scris textul?! Multumesc

 merisor

merisor 1

22.02.2013, 17:22

ce frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!