Tort cu frisca , ananas si capsuni

de flori99 in Torturi, 23 Oct 2010 | 2763 vizualizari

 

Cel mai delicios !

 

INGREDIENTE

  • 12 ouă de găină 
  • 2 căni de făină 
  • 2 căni de zahăr 
  • 1 pachet stilla dolce de liqueur, de 120 g 
  • 1 pachet stilla dolce de vanilie, de 120 g 
  • 1 pachet stilla dolce de ciocolată, de 120 g 
  • 750 ml lapte dulce
  • 250 g frişcă lichidă 
  • 1 cutie ananas cubuleţe de 315 g 
  • 1 cutie căpşuni de 315 g 
  • 4 g sare 
  • 1 sticluţă rom 
  • 3 pliculeţe zahăr vanilat.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca , ananas si capsuni:

CUM PREPARĂM BLATUL : Gălbenuşurile se separă de albuşuri şi frişca se bate. Zeama din compotul de ananas se amestecă cu 100 g zahăr şi cu conţinutul sticluţei de rom.  Se freacă gălbenuşurile cu sarea şi 100 g de zahăr, până obţinem o cremă spumoasă. Separat se bat albuşurile, adăugând treptat restul de zahăr până când arată ca o bezea.Pentru ca blatul să iasă cât mai pufos, în spuma de albuşuri se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, pentru a se întări. Se toarnă albuşurile peste gălbenuşuri, se amestecă uşor de jos în sus, ca să nu-şi piardă din volum şi se adaugă făină treptat. O formă unsă cu unt se îmbracă în hârtie, în ea se toarnă compoziţia şi se pune la cuptor, la foc potrivit. Când este gata, se lasă la răcit şi se taie în patru felii pe orizontală. 

CUM PREPARĂM CREMA : La 1 pachet de stilla dolce adăugăm 250 g lapte şi se bate cu mixerul până se obţine o cremă întărită. Astfel obţinem 3 creme în 3 vase diferite, cremă de liqueur, cremă de vanilie şi cremă de ciocolată. Ananasul se taie în cubuleţe mici în totalitate, iar căpşuni păstrăm 14 la 16 întregi de mărime mică (vezi poza), pentru a orna deasupra la final.

PROCEDĂM AŞA: Feliile de blat se însiropează. Între prima şi a doua felie de blat se pune un strat de cremă de liqueur, şi un strat de ananas cubuleţe. Între a doua şi a treia felie de blat , se pune un strat de cremă de ciocolată şi un strat de căpşuni tăiate cubuleţe. Între a treia şi a patra felie de blat, se pune un strat de cremă de vanilie şi un strat de fructe tăiate cubuleţe, ananas şi căpşuni în proporţii egale. După aceea se ornează cu frişcă pe toată suprafaţa.Deasupra ornăm cu căpşuni întregi şi cubuleţe de ananas ca în fotografie. POFTĂ BUNĂ !

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu frisca , ananas si capsuni-0
Tort cu frisca , ananas si capsuni-1
Tort cu frisca , ananas si capsuni-2
Tort cu frisca , ananas si capsuni-3
Tort cu frisca , ananas si capsuni-4

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

23.10.2010, 20:00

Laly

Laly 1

24.10.2010, 23:34

Ce bunatate,

Cris2711

Cris2711 1

12.03.2011, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!