Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata

de diana_k in Torturi, 12 Apr 2012 | 9385 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat din
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 50ml ulei,
  • 9 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt
  • pt sirop:
  • sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid,
  • crema de frisca :
  • 500ml frisca,
  • 3 linguri de zahar pudra,
  • suc de lamaie,
  • o conserva fructe tropicale.
  • pentru ornat:
  • 200ml frisca,
  • 1 lingura zahar pudra,
  • suc de lamaie
  • glazura de ciocolata:
  • 150 g ciocolata cu lapte,
  • 100ml frisca lichida.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata:

blat: albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza bine pana acesta se topeste,  se adauga galbenusurile si uleiul, apoi faina si praful de copt. se coace blatul in cuptorul incalzit in prealabil. rece se taie in doua.  

pt sirop: sucul de la fructe plus apa pana obtinem 400ml lichid, se indulceste cu zahar se insiropeaza blatul rece  

crema de frisca :frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie, se adauga fructele taiate cubulete mici.  

pentru ornat: frisca se mixeaza cu zaharul pudra si sucul de lamaie.

glazura de ciocolata:se incalzeste frisca se adauga ciocolata rupta bucatele se amesteca bine pana se topeste. se glaseaza tortul cu glazura calduta.  

asamblare: blatul se aseaza in tava cu perete detasabil, se insiropeaza, se pune jumatate de crema, apoi al doilea blat, se insiropeaza, se pune si restul  de crema. se da la rece, apoi se glaseaza cu ciocolata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata 157596
retete culinare - Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata 157597
retete culinare - Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata 157598
retete culinare - Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata 157599

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

13.04.2012, 17:09

mmm ce bine arata

Sim0na 1

13.04.2012, 22:31

Foarte frumos!!

Maria68 1

15.04.2012, 17:42

Felicitari! E superb

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: