Tort cu frisca si ananas

de florylau in Torturi, 4 Mai 2014 | 1706 vizualizari

 

SPER SA VA PLACA ,nu am putut pune fotografia intreaga din lipsa de experienta ,va cer scuze

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 8 linguri de zahar
  • praf de copt
  • coaja razuita de la o portocala
  • frisca si o cutie de compot de ananas
  • zahar pudra 20 grame
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ananas:

Pentru inceput incepem blatul de tort ,care este un blat normal usor de facut. Separam albusurile de galbenusuri apoi batem albusurile  bine, adaugam zaharul si apoi faina cernuta ,coaja de portocala rasa si praful de copt la sfarsit .

Galbenusurile le frecam bine apoi le adaugam peste albusuri putin cate putin.Pregatim forma rotunda de copt, punem hartie de copt ,ungem putin cu ulei si punem aluatul in ea.,Dam la cuptorul incins inainte cam 20 de minute la o temperatura de 180 grade nu mai mult.

In acest timp batem frisca cu putin zahar pudra.

Scoatem blatul copt lasam sa se raceasca ,taiem sa ne iasa 3 parti, insiropam cu siropul de ananas si punem bucatele de ananas, adaugam un strat de frisca, punem alt strat de blat si tot asa pana punem toate 3 foi .

Deasupra ornam cu frisca.

Presaram ciocolata si ananas .

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu frisca si ananas-0
Tort cu frisca si ananas-1
Tort cu frisca si ananas-2

COMENTARII (5)

Rocsi

Rocsi 1

04.05.2014, 11:46

Bine ai venit!

florylau

florylau 1

11.05.2014, 18:13

multumesc

babi5

babi5 1

02.12.2014, 11:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!