Tort cu frisca si ciocolata

de Ina in Torturi, 3 Ian 2011 | 12098 vizualizari

 

Este tortul facut pentru nasi, de Craciun. ( episodul 2 : rateuri decor )

 

INGREDIENTE

  • Blat :  
  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • o cescuta  cu ulei
  • 6 linguri cu faina
  • 2 linguri cu cacao
  • un plic cu praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema :
  • 300 ml. frisca lichida
  • 200 g ciocolata alba menaj
  • 100 ml. lapte
  • un plic gelatina
  • 80 g. bucati lamaie confiata
  • Sirop :  
  • 6 linguri zahar
  • 500 ml. apa
  • o fiola esenta rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si ciocolata:

Blat:  Se bat albusurile spuma, cu un praf de sare. Adaugam pe rand, mixand continuu, zaharul, galbenusurile, uleiul, faina, cacaoa si praful de copt.  Coacem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Cand e gata lasam sa se raceasca si taiem blatul in doua parti egale. 

Crema: Batem frisca spuma. Lasam gelatina la inmuiat, in putina apa. Amestecam in frisca batuta laptele race , ciocolata alba topita in prealabil si bucatile de lamaie confiata.  La final amestecam  gelatina, dupa ce am topit-o putin pe foc ( eu am tinut-o 10 secunde in  cuptorul cu microunde ) .

Sirop de  caramel: Caramelizam zaharul pe foc, apoi adaugam apa cu grija ( aveti grija, deoarece la adaugarea apei zaharul se umfla si va puteti opari ). Lasam pe foc pana se topeste bine zaharul, apoi racim si adaugam esenta de rom.

Asamblare :  Insiropam primul blat, intindem crema cu un cutit lat , apoi asezam deasupra al doilea blat pe care, deasemeni, il insiropam. Deasupra turnam glazura de ciocolata si decoram dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

vanilla 1

04.01.2011, 11:37

de ce spui ca l-ai ratat? eu cred ca arata chiar bine!!!

Ina 1

04.01.2011, 19:14

" Nu puteam fi eu nasa ta? "
haha, Medi ' si mie mi-ar fi placut, ca as fi venit mereu la peste la tine

Ina 1

04.01.2011, 19:15

multumesc tuturor de cuvintele frumoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort ''3 Motive''