Tort cu frisca si cirese

de - TABITA - in Torturi, 1 Mar 2013 | 1834 vizualizari

 

Un tort rapid, usor, micut, dragut, dulce dulce.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • un praf de copt
  • Insiropare:
  • 150 g apa
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra
  • cirese din dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si cirese:

Am dat drumul la cuptor la 170°.

Am separat ouale. Am batut albusurile tare impreuna cu zaharul. Am amestecat faina cu praful de copt. Am amestecat galbenusurile cu praful de sare. Am pus intr-un bol incapator albusurile batute spuma, am adaugat faina amestecata cu praful de copt si, la final, galbenusurile. Am tapetat o tava pentru tort: am uns-o cu unt, am pus compozitia si am bagat-o la cuptor.

Am lasat la cuptor cam 35-40 de minute. Am verificat cu o scobitoare. Cand e gata, scobitoarea ramane curata. Am lasat in continuare la loc cald si am asteptat sa se raceasca.

Intre timp am trecut la pregatirea siropului. Am pus apa si zaharul intr-o oala pe foc, am amestecat si am lasat sa fiarba cateva minute, cateva clocote. Am pus coaja de lamaie. Am pus capacul si am dat deoparte oala, sa se raceasca.

Pentru prepararea friscai, smantana de frisca trebuie tinuta la frigider inainte de a fi pregatita. Am pus in bol smantana lichida si am inceput sa mixez la prima treapta. Cand incepe sa se ingroase putin, se pune zaharul vanilat si zaharul pudra, treptat. Am marit viteza mixerului si am continuat mixarea pana s-a intarit frisca.

Blatul se intoarce pe cealalta parte si se pune pe farfurie sau tava de tort. Se poate taia in doua. Se insiropeaza usor cu ajutorul unei linguri. Apoi se poate orna dupa dorinta fiecaruia. Eu l-am ornat cu frisca si pe deasupra am pus cirese din dulceata.

 

TIPS-URI

1

Ingredientele date sunt pentru un tort mai mic. Pentru unul mai mare se vor dubla cantitatile.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207837
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207838
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207839
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207840
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207841
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207842
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207843
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207844
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207845
retete culinare - Tort cu frisca si cirese 207854

COMENTARII (18)

- TABITA - 1

01.03.2013, 22:45

Lavinia

MotanLaOale 1

01.03.2013, 23:44

- TABITA - 1

01.03.2013, 23:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S