Tort cu frisca si cirese

de Tabita _ in Torturi, 1 Mar 2013 | 4657 vizualizari

 

Un tort rapid, usor, micut, dragut, dulce dulce.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g faina
  • un praf de copt
  • Insiropare:
  • 150 g apa
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida/ smantana pentru frisca
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 linguri zahar pudra
  • cirese din dulceata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si cirese:

Am dat drumul la cuptor la 170°.

Am separat ouale. Am batut albusurile tare impreuna cu zaharul. Am amestecat faina cu praful de copt. Am amestecat galbenusurile cu praful de sare. Am pus intr-un bol incapator albusurile batute spuma, am adaugat faina amestecata cu praful de copt si, la final, galbenusurile. Am tapetat o tava pentru tort: am uns-o cu unt, am pus compozitia si am bagat-o la cuptor.

Am lasat la cuptor cam 35-40 de minute. Am verificat cu o scobitoare. Cand e gata, scobitoarea ramane curata. Am lasat in continuare la loc cald si am asteptat sa se raceasca.

Intre timp am trecut la pregatirea siropului. Am pus apa si zaharul intr-o oala pe foc, am amestecat si am lasat sa fiarba cateva minute, cateva clocote. Am pus coaja de lamaie. Am pus capacul si am dat deoparte oala, sa se raceasca.

Pentru prepararea friscai, smantana de frisca trebuie tinuta la frigider inainte de a fi pregatita. Am pus in bol smantana lichida si am inceput sa mixez la prima treapta. Cand incepe sa se ingroase putin, se pune zaharul vanilat si zaharul pudra, treptat. Am marit viteza mixerului si am continuat mixarea pana s-a intarit frisca.

Blatul se intoarce pe cealalta parte si se pune pe farfurie sau tava de tort. Se poate taia in doua. Se insiropeaza usor cu ajutorul unei linguri. Apoi se poate orna dupa dorinta fiecaruia. Eu l-am ornat cu frisca si pe deasupra am pus cirese din dulceata.

TIPS-URI

1

Ingredientele date sunt pentru un tort mai mic. Pentru unul mai mare se vor dubla cantitatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu frisca