Tort cu frisca si crema de trufe

de maria_claudia in Torturi, 8 Noi 2010 | 3475 vizualizari

 

Pentru ca azi sarbatorim ziua sfintilor Mhail si Gavril am facut acest tort pentru baiatul meu GABI si tatalui meu Gavril.

 

INGREDIENTE

  • Ptr blat:
  • 8 oua,
  • 8linguri zahar,
  • 8linguri faina,
  • 6ulei ,
  • zahar vanilat si coaja de lamaie
  • ptr crema :
  • 300ml frisca lichida,
  • 200gr  ciocolata lapte ,
  • 200gr trufe din comert  ,
  • 200ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar 
  •  ptr sirop:
  • 250 gr apa ,
  • 3lingurite esenta rom
  • 5 linguri zahar
  • ptr decor :
  • frisca ( 250ml smantana lichida  mixata cu 5 linguri zahar) ,
  • aschii de ciocolata amaruie si cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema de trufe:

Ptr blat: albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul apoi adaugam pe rand galbenusurile,uleiul ,aromele ,faina in ploaie si amestecam usor .Compozitia o pune intr-o tava rotunda care a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina si introducem in cuptorul incins pentru 45 minute.

Crema :topim la foc mic smantana, ciocolata si trufele amestecand continu sa nu ajunga la fierbere, dam deoparte si lasam la rece.Cand s-a racit o mxam bine pana obtinem o crema spumoasa .

 Pregatim frisca : batem la mixer smantana cu zaharul  pana devine spumoasa si groasa

Blatul racit il taiem in trei, asezam prima parte pe un platou amestecam toate ingredientele ptr  sirop si insiropam blatul. Punem 4-5 linguri crema intindem bine, apoi 3-4 linguri frisca. Urmatorul blat  procedam ca la primul apoi imbracam tortul cu frisca si decoram dupa preferinta.

 

 

 

 

COMENTARII (17)

Miha 1

09.11.2010, 09:52

La multi ani sarbatoritilor tai!

nadina73 1

14.11.2010, 11:38

La multi ani sarbatoritilor5f

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:05

la favorite cu el

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04