Tort cu frisca si crema ganache

de luminita20_2006 in Torturi, 24 Noi 2011 | 13275 vizualizari

 

este un tort rapid, crema se face cu o zi inainte , iar pentru cei care stiu sa lucreze cu frisca va fi o adevarata plecere....eu mai am de invatat...la frisca ma refer...prefer pasta de zahar

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 lingurita
  • Crema
  • -450 gr ciocolata neagra
  • -500 gr frisca
  • -200 gr frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si crema ganache:

Blat: se separa galbenusurile de albus. Albusul se bate bine, apoi se adauga zahar. Cand s-a intarit se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi se pune faina amestecata cu cacao. Se incorporeaza cate putin; se toarna intr-o tava si se da la cuptor 35 minute. Se face testul cu scobitoarea.

Crema:Se rupe ciocolata bucati, se toarna frisca si se da la microunde 1 minut. Se scoate, se amesteca bine pana cand se topeste ciocolata. Daca mai este necesar se mai pune la microunde timp de cateva secunde. Dupa care se da la frigider timp de minim 8 ore, de preferat pana a doua zi. Se bate cu mixerul pana isi dubleaza volumul.

Blatul se taie in patru, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza cu frisca dupa preferinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (39)

nadina73 1

28.12.2011, 23:44

la multi ani!

luminita20_2006 1

29.12.2011, 12:12

sarumanile pentru urari, sa aveti si voi un an nou plin de realizari si numai bucurii

Bya Ralu 1

12.01.2012, 13:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Sacher