Tort cu frisca si fructe

de susu in Torturi, 22 Iun 2012 | 2695 vizualizari

 

un tort usor si racoros

 

INGREDIENTE

  • pandispan de cacao:
  • 1/2 pahar de cacao
  • zeama de lamaie
  • 20 ml apa clocotita
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • 120 ml ulei de floarea sorelui
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • nuci, stafide optional
  • siropul:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea
  • cognac
  • pandispanul alb:
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • siropul:
  • sucul de la conserva de ananas sau compot de piersici
  • fructe
  • frisca
  • cremele sunt de la plic
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si fructe:

Pandispanul negru:

1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt.

2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul.

3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize mixand mereu.

4) Galbenusurile se bat cu celelalte 150 gr zahar apoi adaugi uleiul treptat.

5) Adaugi apoi cacaoa racita la galbenusuri, amesteci si apoi pui faina treptat la compozitie.

6) Adaugi compozitia de cacao in doua reprize la albus si amesteci usor.

7) Pui compozitia intr-o forma detasabila de 28 cm, bati putin de masa ca sa iasa bulele de aer si dai la cuptor la temperatura medei vreo 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand s-a racit se taie. Partea de jos a blatului va fi cel de sus.

Pandispanul alb:

1) Faina se amesteca cu amidonul si separi abusurile de galbenusuri.

2) Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie si cand se intaresc adaugi treptat 1/2 din cantitatea de zahar si bati in continuare.

3) Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, esenta si mirodeniile.

4) O treime de albusuri le amesteci cu galbenusurile

5) Peste compozitia de mai sus adaugi faina amestecata cu amidonul amesteci usor si pui si restul de albusuri

6) Pentru a creste blatul nu se ung si marginile formei decat fundul.

7) Se da compozitia la cuptor pentru vreo 30-40 de minte

Cremele le-am facut din praf la plic si l-am umplut cu fructe.L-am imbracat in frisca si l-am ornat cu fructe

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu frisca si fructe-0
Tort cu frisca si fructe-1
Tort cu frisca si fructe-2
Tort cu frisca si fructe-3
Tort cu frisca si fructe-4
Tort cu frisca si fructe-5
Tort cu frisca si fructe-6
Tort cu frisca si fructe-7
Tort cu frisca si fructe-8
Tort cu frisca si fructe-9
Tort cu frisca si fructe-10
Tort cu frisca si fructe-11
Tort cu frisca si fructe-12
Tort cu frisca si fructe-13
Tort cu frisca si fructe-14
Tort cu frisca si fructe-15
Tort cu frisca si fructe-16
Tort cu frisca si fructe-17
Tort cu frisca si fructe-18
Tort cu frisca si fructe-19

COMENTARII (16)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.06.2012, 23:46

Sim0na

Sim0na 1

23.06.2012, 23:17

Ce frumos este...

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 07:50

Foarte aromat si apetisant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!