Tort cu frisca si fructe

de susu in Torturi, 22 Iun 2012 | 6742 vizualizari

 

un tort usor si racoros

 

INGREDIENTE

  • pandispan de cacao:
  • 1/2 pahar de cacao
  • zeama de lamaie
  • 20 ml apa clocotita
  • 6 oua la temperatura camerei
  • 300 gr zahar
  • 120 ml ulei de floarea sorelui
  • 280 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom
  • nuci, stafide optional
  • siropul:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar
  • 2 lingurite esenta de cafea
  • cognac
  • pandispanul alb:
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • coaja de portocale
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • siropul:
  • sucul de la conserva de ananas sau compot de piersici
  • fructe
  • frisca
  • cremele sunt de la plic
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si fructe:

Pandispanul negru:

1) Zaharul se imparte in doua boluri de 150 gr. Faina se amesteca cu paful de copt.

2) Apa clocotita se adauga la cacao si se amesteca cu telul.

3) Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie si cand se intareste adaugi 150 gr zahar in reprize mixand mereu.

4) Galbenusurile se bat cu celelalte 150 gr zahar apoi adaugi uleiul treptat.

5) Adaugi apoi cacaoa racita la galbenusuri, amesteci si apoi pui faina treptat la compozitie.

6) Adaugi compozitia de cacao in doua reprize la albus si amesteci usor.

7) Pui compozitia intr-o forma detasabila de 28 cm, bati putin de masa ca sa iasa bulele de aer si dai la cuptor la temperatura medei vreo 40 minute. Se face testul cu scobitoarea si cand s-a racit se taie. Partea de jos a blatului va fi cel de sus.

Pandispanul alb:

1) Faina se amesteca cu amidonul si separi abusurile de galbenusuri.

2) Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie si cand se intaresc adaugi treptat 1/2 din cantitatea de zahar si bati in continuare.

3) Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, esenta si mirodeniile.

4) O treime de albusuri le amesteci cu galbenusurile

5) Peste compozitia de mai sus adaugi faina amestecata cu amidonul amesteci usor si pui si restul de albusuri

6) Pentru a creste blatul nu se ung si marginile formei decat fundul.

7) Se da compozitia la cuptor pentru vreo 30-40 de minte

Cremele le-am facut din praf la plic si l-am umplut cu fructe.L-am imbracat in frisca si l-am ornat cu fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe si frisca