Tort cu frisca si mascarpone

de ela in Torturi, 25 Sep 2014 | 2073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 5linguri lapte
  • 400gr dulce de leche(se poate face si fara dar atunci punem zahar pudra la crema de mascarpone)
  • 1conserva mare compot de piersici
  • 8oua
  • 8linguri faina
  • 8linguri zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri faina
  • 1praf de sare
  • 150gr ciocolata menaj
  • 40gr unt
  • 50ml frisca
  • 2linguri lichior(eu am pus lichior de oua)
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si mascarpone:

Punem la scurs intr-o strecuratoare piersicile din compot .
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine,apoi adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si mixam bine dupa fiecare lingura de zahar adaugata.Incorporam galbenusurile apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si cernute in prealabil,amestecand usor de jos in sus.
Punam compozitia intro-o tava tapetata cu hartie de copt si punem la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.
Mixam frisca cu intaritorul de frisca si dulcele de leche pana se intareste.Separat,frecam crema ,mascarpone cu laptele cateva clipe,apoi incorporam in frisca batuta si mai mixam cateva clipe.Adaugam piersicile taiate cubulete si amestecam usor.
Taiem blatul in trei si asamblam tortul:blat insiropat cu zeama de compot,crema si terminam cu blat.
Topim ciocolata cu untul,frisca si lichiorul si lasam sa se racoreasca cateva minute apoi turnam peste blat si nivelam.Lasam sa se raceasca apoi ornam cu frisca.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu frisca si mascarpone-0
Tort cu frisca si mascarpone-1
Tort cu frisca si mascarpone-2
Tort cu frisca si mascarpone-3
Tort cu frisca si mascarpone-4
Tort cu frisca si mascarpone-5
Tort cu frisca si mascarpone-6
Tort cu frisca si mascarpone-7

COMENTARII (15)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

25.09.2014, 16:18

deyutzky

deyutzky 1

25.09.2014, 20:52

super!!

Rocsi

Rocsi 1

25.09.2014, 21:15

Mmmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24