Tort cu frisca si mure

de T I M E A in Torturi, 29 Noi 2013 | 5252 vizualizari

 

V-am aratat deja acest tort cu care am sarbatorit de curand doi ani de blog si acum vin si cu reteta, una simpla dar de efect si foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • un varf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 8 linguri faina
  • Sirop:
  • 12-15 linguri lichior de mure
  • Umplutura:
  • 350 gr frisca lichida indulcita (Meggle folosesc eu)
  • aprox 100-150 gr mure (congelate)
  • Ornat:
  • 150 gr frisca lichida indulcita + cateva mure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si mure:

Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare.

La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda mica (17-20 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox  30 de minute.  

Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt. Scoatem din cuptor si lasam la racit apoi scoatem pe un platou si taiem blatul in trei. 

Intr-un bol mixam frisca pana se intareste (atentie sa nu fie foarte foarte tare pt a se putea intinde mai usor si sa ramana mai pufoasa).

 Asezam prima foaie de blat pe un platou si insiropam cu 4-5 linguri de lichior. Punem un strat de frisca peste care punem jumatate din mure. Apasam usor cu degetele sa intre murele in frisca.

Urmeaza a doua foaie de blat apoi ca si la prima: lichior - frisca - mure. 

Deasupra urmeaza a treia foaie de blat pe care o insiropam si o ungem cu frisca. Am mai pastrat 2 linguri din frisca pentru margine.

Dam la frigider aprox 2-3 ore dupa care scoatem din frigider si cu frisca pastrata ungem tortul de jur imprejur.

Mixam si cele 150 ml frisca si cu un pos sau o seringa ornam de jur imprejur cu floricele.

Deasupra facem cateva moturi de frisca peste care asezam apoi cateva mure.

Dam din nou la frigider cateva ore inainte de a servi.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi in loc de mure zmeura

2

Daca nu aveti lichior de mure, muteti folosi unul de zmeura sau alt lichior de fructe

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu frisca si mure 281501
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281502
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281503
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281504
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281505
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281506
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281507
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281508
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281509
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281510
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281511
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281512
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281513
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281514
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281515
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281516
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281517
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281518
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281519
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281520
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281521
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281522
retete culinare - Tort cu frisca si mure 281523

COMENTARII (38)

T I M E A 1

30.11.2013, 15:46

multumesc frumos Lavinia

Ligia Bxl 1

02.12.2013, 10:53

minunat,bravo

T I M E A 1

04.12.2013, 19:30

multumesc Ligia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L