Tort cu frisca si portocale

de Mihaela11_jo in Torturi, 19 Ian 2013 | 12771 vizualizari

 

Am profitat de cateva zile cu zapada in care nu am putut sa ajung la cabinet si mi-am facut 2 torturi de casa pentru ziua mea; decorul este mai " de criza" , deoarece a trebuit sa ma descurc cu ce aveam acasa.
Reteta este de la cumnata mea Pia, care m-a invatat sa fac torturi cu creme pe baza de gelatina.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • Pentru crema
  • 250 ml lapte
  • 30 g gelatina
  • 5 galbenusuri
  • 250 g zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 5-6 portocale
  • Coaja rasa de la o portocala
  • 2 linguri de zahar pentru batut frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si portocale:

Blatul

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare;se adauga treptat zaharul si se bate pana se obtine o bezea lucioasa.

Se adauga restul ingredientelor; se pune intr-o forma cu diametrul de 26 cm.

Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade cca 45 de minute sau pana trece proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.

Se taie in 2 jumatati.

Crema

Gelatina de dizolva in laptele caldut si se lasa la frigider de seara pana dimineata.

Galbenusurile se amesteca cu 250 g de zahar , se adauga gelatin dizolvata in lapte si se incalzesc la foc mic pana s-a dizolvat complet gelatina

Dupa ce s-a racit putin se adauga frisca batuta cu 2 linguri de zahar, coaja rasa de la o portocala si portocalele ramase de la ornate , taiate in bucatele mici.

Pregatirea tortului

Portocalele se curata de coaja si se feliaza.

Se tapeteaza cu feliile de portocale vasul in care vrem sa pregatim tortul.

Eu folosesc un vas de pyrex deoarece ii da tortului o forma piramidala.

Se pune un strat de crema peste portocale, avand grija sa o intindem si pe peretii laterali captusiti cu feliile de porocale.

Se pune primul blat, apoi crema si al doilea blat.

Se pune si pe al doilea blat un strat subtire de crema.

Se acopera cu folie transparenta si se lasa la frigider pana a doua zi.

Se scoate din frigider, se lasa cateva minute si se rastoarna pe un platou.

Se decoreaza dupa gust.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aspect se pot folosi alternativ felii de portocale obisnuite si portocale cu miez rosu.

2

Se pot folosi in loc de blat si piscoturi de sampanie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si portocale" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Ramona (cu piersici şi portocale)