Tort cu fructe

de alba_zori in Torturi, 29 Aug 2012 | 1906 vizualizari

 

Sa povestesc ca m-i s-a stricat cantarul cand am facut o alta prajitura,am spalat-o si a intrat la apa,si am ramas fara..nu stiam la inceput cum sa fac,dupa cateva zile mi-am adus aminte de reteta mamei mele,ea m-a invatat sa fac pandispanul cel mai bun din lume,simplu si nu asa de complicat ca si marii sefi de la cofetarii,deci am urmat reteta mamei careia ii multumesc ca m-a invatat de mica micuta cum sa fac,era cea mai buna prajitura care o faceam de mica,deci iata postez reteta,sper sa va placa cat si mie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • un plic de vanilie
  • coaja de la o lamaie rasa
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri pline de faina
  • un pliculet de praf de copt
  • 1 lingura de amidon
  • 2 linguri de limoncello
  • Pentru crema patisera cu limoncello
  • 250 ml lapte
  • 250 ml limoncello
  • 3 galbenusuri
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de amidon
  • limoncello in plus(jumate de paharel,dupa ochi)
  • Pentru decor:
  • o piersica
  • 2 prune
  • capsuni
  • struguri
  • pere
  • pepene galben
  • un pliculet de gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

in etape scriu reteta:

1.am batut bine albusurile cu un praf de sare si am adaugat in ploaie cate o lingura de zahar(6) pana a devenit o spuma tare si lucioasa.

2.am adaugat galbenusurile,am amestecat de jos in sus,am adaugat si pliculetul de vanilie si coaja de lamaie rasa.

3.am adaugat cele 6 linguri de ulei,apoi cele 6 linguri de faina cernuta impreuna cu pliculetul de praf de copt.

4.am adaugat o lingura de amidon si cele 2 linguri de limoncello.

5.am pus in forma mea de stea si am bagat la cuptorul princalzit la 180 grade pentru 30 sau 35 minute aproximativ,am facut testul cu scobitoarea(dupa cum vedeti nu s-a crapat deasupra si nici nu a iesit cu pete sau cu bule de aer desupra asta pentru ca erau dozele cele mai potrivite).

6 am scos si lasat la racit,am taiat in doua si am udat putin cu un sirop facut din apa zahar si limoncello.

Crema patisera cu limoncello:

1.am pus 250 ml de lapte cu 250 ml de limoncello la incalzit.

2.am amestecat bine 3 galbenusuri cu 4 linguri de zahar si 3,4 de amidon pana a devenit c-am uscata,am diluat cu laptele incalzit amestecand mereu cu furculita.

3 am pus pe foc iar si am amestecat cu o furculita pana a devenit o crema,am mai amestecat inca vreo 5 minute pana m-a durut manuta si am adaugat iar jumate de paharel de limoncello pana a devenit o crema mai usor de lucrat.

Am asezat direct pe felia de tort,am pus ceva bucatele de piersici deasupra,si am inchis cu cealalta felie de pandispan tot udata cu acelasi sirop cu limoncello.

Am asezat si fructele si am pregatit gelatina conform instructiunilor de pe plic.

Dupa cum se vede 3 portii deja au disparut,se simte bine limoncello si un tort moale si pufos.Poate cel mai bun care l-am facut in ultima perioada.

 

 

 

TIPS-URI

1

la crema in loc de limoncello in plus se poate adauga frisca batuta.

2

la pandispan in loc de limoncello se poate adauga lapte si in loc de ulei unt topit.

3

fructe de care aveti in casa.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu fructe-0
Tort cu fructe-1
Tort cu fructe-2
Tort cu fructe-3
Tort cu fructe-4
Tort cu fructe-5
Tort cu fructe-6
Tort cu fructe-7
Tort cu fructe-8
Tort cu fructe-9
Tort cu fructe-10
Tort cu fructe-11

COMENTARII (14)

T I M E A 1

29.08.2012, 19:44

foarte frumos tort! si ce forma frumoasa ai

lilik 1

29.08.2012, 23:57

ce frumos este tortul

Lau 1

30.08.2012, 13:52

faina si buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04