Tort cu fructe

de susu in Torturi, 22 Feb 2010 | 10831 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • ½ lingurita razatura de coaja portocale
  • ½ lingurita razatura de coaja lamaie
  • Crema:
  • 450 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • 150 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 500 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba sau neagra dupa preferinta
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • zeama unei cutii de compot pentru insiropat blatul
  • 1 pliculet intaritor de frisca.
  • Pentru ornat:  
  • Fructe: banane, kiwi, portocale, ananas, cirese, fructe de padure
  • frisca  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate  pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. Se tapeteaza o forma unsa cu hartie de copt si se coace blatul  la 150 grade  35 de min.

Crema:

Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor si se adauga la sucul de fructe incalzit si se amesteca bine si apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat. Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si fructe de padure