Tort cu fructe de padure

de Adinacarla in Torturi, 14 Mar 2011 | 6138 vizualizari

 

Dumineca a fost ziua de nastere a fetitei mele mai mari....a implinit 4 anisori. Cu aceasta ocazie am facut un tort ....iar pentru cerema m-am inspirat din reteta lui Gaby: http://gabyd2.blogspot.com/2010/04/tort-hai-la-plimbare.html


Sa nu radeti va rog de aspectul tortului mei...am avut mare ghinion cu poza comestibila folosita....dar la gust a fost excelent

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 9 oua,
  • 9 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita de praf de copt stins cu zama de lamaie
  • Crema:
  • 600gr frisca
  • 400g fructe de padure
  • 50gr ciocolata amaruie
  • doua plicuri gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

Blat:

Separam galbenusele de albuse. Batem bine albusele cu zaharul. Apoi adaugam pe rand cate un galbenus. Faina o adaugam in "ploaie" si amestecam cu olingura de lenm de jos in sus. La fel procedam si cand punem cacao. Punem si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Blatul se coace in tava tapetata cu hartie de copt.

Crema

Mixam bine frisca. Fructele de padure le facem piure. Gelatina o punem in 2-3 linguri de apa, o lasam 3minute. Adaugam apoi, peste, 30ml apa si diluam amestecul la bain marine. Ciocolata o topim intr-o lingura de smantana, la foc mic. Amestecam: frisca, murele, gelatina racita, ciocolata

Asamblare:

Blatul se taie in trei parti. Se insiropeaza ( am fofosit zeama lasata de fructele de adure cand s-au dezghetat). Se imparte Crema in trei parti. Intindem uniform crema intre "foile" de blat si a treia parte o folosim sa "imbracam " tortul. 

Ornare:

Pentru ornat am folosit frisca.

Fotografie 'comestibila" cu personaje din desene animate ( dar din pacate s-a facut foarte urata la final :(...mare ghinion am avut cu poza) 

perlute aurii decorative

Creioane pentru decor de la Dr. oetker

Sursa:

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

adry88 1

03.06.2011, 11:22

arata mortal

diaconta 1

23.01.2012, 09:20

La multi ani si tot ce-ti doresti aniversare frumoasa

Adinacarla 1

23.01.2012, 10:45

multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta de queso con melocotones y caramel(Tort cu crema de branza ,piersici si caramel)