Tort cu fructe de padure

de diana_k in Torturi, 18 Ian 2012 | 7762 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blatul de tort
  • 7 oua,
  • 7 linguri de zahar,
  • 50 ml ulei,
  • 10 linguri de faina,
  • 2-3 linguri de cacao,
  • 10 g praf de copt
  • crema
  • 500 g fructe de padure....afine, zmeura, mure, coacaze rosii, coacaze negre, cirese
  • 1 l iaurt simplu,
  • 300 ml smantana grasa,
  • 180 g zahar,
  • 25 g gelatina,
  • 2 linguri suc de lamaie.
  • ornat
  • 300 ml frisca,
  • 3 linguri zahar pudra,
  • 1 esenta vanilie
  • insiropat
  • 1 cana apa,
  • 1/2 cana zahar,
  • 1 fiola esenta vanilie se fierbe apa cu zaharul, rece se adauga vanila.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure:

blat: separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus. Coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm.

crema: punem gelatina la inmuiat cu putina apa. Fructele le amestecam cu zaharul, punem oala pe foc pana se inmoaie usor fructele, apoi le trecem prin strecuratoare pentru a indeparta semintele. mentinem sosul obtinut cald. Gelatina o punem la topit pe foc pana ajunge in punctul de fierbere apoi o amestecam cu sosul de fructe cald lasam compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura maini. Punem iaurtul, smantana si sucul de lamaie intr-un vas incapator pornim mixerul si turnam in fir subtire sosul de fructe, mixam bine. Dam vasul deoparte pana incepe crema sa se lege, atunci asamblam tortul.

asamblarea se face in tava cu inel: blat insiropat, crema, blat insiropat, crema

Dam la rece pana se incheaga bine crema apoi indepartam inelul tavi si ornam cu frisca. Eu am acoperit complet tortul cu frisca si lateral am pus o "centura" de ciocolata.

 

cand s-a intarit bine ciocolata indepartam hartia.

 

TIPS-URI

1

pentru ''centura'' de ciocolata:din pacate nu am cantarit-o,  am facut la ochi.

2

masuram lungimea si inaltimea tortului. pregatim o bucata de hartie pt copt de aceste dimensiuni. la lungime lasam 2 cm de rezerva pt a suprapune capetele. topim ciocolata alba si facem punctulete pe hartia pregatita, lasam sa se raceasca topim ciocolata de menaj pe baie de aburi si o intindem pe hartia de copt, o lasam 2 minute cat sa se raceasca putin si sa nu curga, apoi cu atentie acoperim lateral tortul cu ea. aici nu ar strica inca doua maini.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu fructe de padure-0
Tort cu fructe de padure-1
Tort cu fructe de padure-2
Tort cu fructe de padure-3
Tort cu fructe de padure-4

COMENTARII (34)

anomisana

anomisana 1

22.01.2012, 12:57

Super arătos tortul ăsta.

Xandrinne

Xandrinne 1

20.08.2012, 10:51

Tare bine arata, felicitari!

gio

gio 1

14.12.2013, 01:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!