Tort cu fructe de pădure

de elucubratiiculinare in Torturi, 26 Mar 2012 | 4018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 ouă,
  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr,
  • un praf de sare,
  • 350 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • 1-2 lingurițe esență vanilie.
  • Crema:
  • 700 ml frișcă,
  • 10 g gelatină,
  • 250 g zahăr pudră,
  • o lingură zeamă de lămâie,
  • 250 g fructe de pădure.
  • Decor:
  • 250 g fructe de pădure,
  • 100 g ciocolată,
  • decor cacao,
  • 1 plic Tort - Gelee transparent Dr. Oetker.
  • Sirop opțional:
  • o cană apă,
  • o cană zahăr,
  • 1 linguriță esență vanilie.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de pădure:

Se amestecă untul cu ouăle, adăugăm zahărul treptat și amestecăm bine cu un mixer. Cernem făina cu sarea și praful de copt într-un castron, apoi se adaugă treptat și amestecăm bine până la omogenizarea compoziției. Se pune într-o formă rotundă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie pergament. Se coace la 180 grade C pentru 45-50 minute. După ce se răcește se va tăia partea de deasupra și se va da deoparte (puteți să o păpați cu dulceață). Restul blatului se va împărți în două părți egale.

Pentru cremă înmuiem gelatina în 100 ml apă rece, apoi se încălzește la foc mic într-un vas până gelatina s-a dizolvat complet. (atenție să nu o fierbeți, pentru că gelatina își va pierde calitățile). Batem frișca cu zahărul și o lingură de zeamă de lămâie. Se bate bine până frișca se întărește. Apoi adăugăm gelatina și amestecăm bine. La sfârșit adăugăm 250 g fructe de pădure și amestecăm ușor. În două tăvi de tort cu același diametru și pereții detașabili unse bine cu unt și tapetate cu zahăr pudră punem câte un blat.

Dacă vă place ca tortul să fie însiropat puteți face un sirop din 1 cană zahăr și o cană apă, la care adăugați o linguriță esență de vanilie. Siropul răcit se împarte în două și se va însiropa fiecare blat.

Crema o împărțim în două și o punem deasupra blatului. Cele două tăvi se dau la rece pentru minim 2 ore (dacă-l faceți seara, e mai bine să-l lăsați până a doua zi). În cazul în care nu aveți decât o tavă care are pereții detașabili, trebuie să mai găsiți o tavă normală dar musai cu același diametru. Numai că în tava normală o vom tapeta cu folie alimentară, și pe aceasta o vom unge cu unt și vom presăra zahăr pudră. Și vom pune prima dată crema și apoi blatul.

E, acum urmează partea grea cu asamblatul. Vom pune ușor un tort unul peste altul (cu mare atenție). Se pun fructele de pădure deasupra și se prepară Tort - Gelee transparent Dr. Oetker conform instrucțiunilor de pe ambalaj și se va turna peste fructe. Se ornează cu ciocolată rasă și ornament de cacao. Se ține la rece până la servire.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu spuma de fructe de padure