Tort cu fructe de padure si crema mascarpone

de meosiris in Torturi, 3 Aug 2011 | 4052 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 8 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 150g zahar
  • 150g faina
  • esenta de vanilie
  • 80 ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt.

Ingrediente crema 1:

  • 200ml frisca
  • 4-5 linguri zahar
  • 200g mure (congelate)
  • 4 linguri de iaurt
  • 1 plic gelatina.

Ingrediente crema 2:

  • 200ml frisca
  • 4-5 linguri zahar
  • 200g zmeura(congelata)
  • 4 linguri de iaurt
  • 1 plic gelatina.

  Ingrediente ornat:

  • 200-300g capsuni
  • 200ml frisca
  • 4-5 linguri zahar
  • 200g mascarpone.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe de padure si crema mascarpone:

BLAT:

Se separa ouale iar albusurile se bat ca la bezea impreuna cu zaharul si un praf de sare.
Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul, apoi se adauga peste bezea si se amesteca bine cu o lingura de sus in jos pana se incorporeaza in compozitie. Se adauga esenta de vanilie.
Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt apoi se incorporeaza si ele. Se omogenizeaza aluatul apoi se toarna in tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 170C, timp de 30 min. Se poate face testul cu scobitoarea.
Dupa ce scoatem blatul din cuptor, il lasam pe un gratar la racit, apoi il taiem in 3 parti.
Se poate insiropa cu ce doriti. Eu am folosit sirop de zahar ars dar dumneavoastra puteti folosi orice suc va place sau siropul de la diferite compoturi.

 

CREMA 1:

Se mixeaza murele cu ajutorul unui blender, apoi se amesteca cu frisca batuta bine impreuna cu zaharul, se adauga iaurtul si se omogenizeaza compozitia.
Intre timp lasam gelatina la inmuiat in putina apa rece. Dupa ce a absorbit toata apa se pune pe baie de aburi ca sa se topeasca apoi se adauga si ea in crema.
Se amesteca bine si se toarna peste prima bucata de blat insiropata.

 

CREMA 2:

Pentru prepararea acestei creme se procedeaza la fel ca la crema 1 numai ca in loc de mure avem zmeura.

 

ORNAT:

Se mixeaza bine frisca impreuna cu zaharul. Dupa ce e gata frisca, se adauga crema mascarpone si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Cu aceasta crema se imbraca tortul iar deasupra se orneaza cu feliute de capsuni.
Eu am pus putin colorant verde pentru a da o margine tortuletului:D.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu fructe de padure si crema mascarpone 118828
retete culinare - Tort cu fructe de padure si crema mascarpone 118829
retete culinare - Tort cu fructe de padure si crema mascarpone 118830

COMENTARII (13)

lilik 1

04.08.2011, 01:34

minunat

Sidy 1

04.08.2011, 07:55

Daca e cu fructe de padure... e delicioasa !

ionela2682 1

06.08.2011, 13:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S