Tort cu fructe și ciocolată

de Rita Ilies in Torturi, 2 Ian 2014 | 4112 vizualizari

 

Nu se putea să intrăm în noul an fără un tort festiv care să ne îndulcească și care să ne răsfețe în noaptea dintre ani. Dacă în toți anii am văzut și am mâncat doar torturi cu frișcă, de care m-am săturat până peste cap, anul acesta am schimbat placa și am ales ciocolata. Am păstrat fructele, pentru a ne vitaminiza puțin. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de ciocolată:
  • 3 ouă
  • 160 g unt
  • 125 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru blatul de vanilie:
  • 3 ouă
  • 4 linguri cu zahăr vanilinat
  • 3 linguri cu făină
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 400 g zahăr
  • 400 g unt gras ( 82 % - 85 % )
  • 50 g cacao
  • 5 ouă întregi
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe și ciocolată:

 Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină. Puneți hârtie de copt într-o formă de tort, adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme. În plus, e un blat cu un miros și gust delecios de ciocolată. :)

Separați albușurile de gălbenușuri. Acestea se bat spumă cu praful de sare. Adăugați treptat zahărul vanilinat și mixați la viteză mare până când veți obține o spumă tare și densă, adăugați apoi gălbenușurile mixând la viteză mică, iar la final, tot pe rând, presărați făina. Coaceți blatul la fel cum ați procedat cu cel de ciocolată.

Modul de preparare a cremei:

Se amestecă foarte bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. Se lasă să se răcească iar între timp frecăm bine untul până devine cremos. Când compoziția cu cacao s-a răcit, se toarnă peste unt și se amestecă energic până se omogenizează. Se lasă la frigider. Crema trebuie să fie TARE, încât să stea pe lingură.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe și ciocolată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache