Tort cu fructe și ciocolată

de CulinaryRainbow in Torturi, 2 Ian 2014 | 2388 vizualizari

 

Nu se putea să intrăm în noul an fără un tort festiv care să ne îndulcească și care să ne răsfețe în noaptea dintre ani. Dacă în toți anii am văzut și am mâncat doar torturi cu frișcă, de care m-am săturat până peste cap, anul acesta am schimbat placa și am ales ciocolata. Am păstrat fructele, pentru a ne vitaminiza puțin. :))

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blatul de ciocolată:
  • 3 ouă
  • 160 g unt
  • 125 g zahăr
  • 250 g făină
  • 3 linguri cu lapte
  • două linguri cu cacao
  • o linguriță cu praf de copt
  • o linguriță cu bicarbonat
  • Ingrediente pentru blatul de vanilie:
  • 3 ouă
  • 4 linguri cu zahăr vanilinat
  • 3 linguri cu făină
  • un praf de sare
  • Ingrediente pentru cremă:
  • 400 g zahăr
  • 400 g unt gras ( 82 % - 85 % )
  • 50 g cacao
  • 5 ouă întregi
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe și ciocolată:

 Mixați untul cu zahărul. Adăugați ouăle și laptele. Separat amestecați făina, cacaoa și ingredientele pentru crescut. În amestecul lichid, adăugați treptat mixul din făină. Puneți hârtie de copt într-o formă de tort, adăugați compoziția și coaceți-o aproximativ 10-15 minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Faceți testul cu scobitoarea. Nu este un blat pretențios, deci veți putea deschide ușa de la cuptor fără probleme. În plus, e un blat cu un miros și gust delecios de ciocolată. :)

Separați albușurile de gălbenușuri. Acestea se bat spumă cu praful de sare. Adăugați treptat zahărul vanilinat și mixați la viteză mare până când veți obține o spumă tare și densă, adăugați apoi gălbenușurile mixând la viteză mică, iar la final, tot pe rând, presărați făina. Coaceți blatul la fel cum ați procedat cu cel de ciocolată.

Modul de preparare a cremei:

Se amestecă foarte bine ouăle cu zahărul și cacaoa cernută. Compoziția obținută se amestecă din nou și continuu pe bain marie până când se îngroașă. Se lasă să se răcească iar între timp frecăm bine untul până devine cremos. Când compoziția cu cacao s-a răcit, se toarnă peste unt și se amestecă energic până se omogenizează. Se lasă la frigider. Crema trebuie să fie TARE, încât să stea pe lingură.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu fructe și ciocolată 287943
retete culinare - Tort cu fructe și ciocolată 287944
retete culinare - Tort cu fructe și ciocolată 287954

COMENTARII (11)

CulinaryRainbow 1

02.01.2014, 22:29

Mulțam, feteor!

laura_n 1

03.01.2014, 17:48

yuuum!

CulinaryRainbow 1

03.01.2014, 18:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29