Tort cu fructe si crema de mascarpone

de Camelya in Torturi, 26 Oct 2015 | 3208 vizualizari

 

Un tort deosebit...asa am ales eu sa descriu acest tort. Reteta o am de la Jamila. Este un tort delicios iar crema dulce de mascarpone se imbina de minune cu gustul acrisor al fructelor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru tortul cu crema de mascarpone si fructe:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zmeura(congelate sau proaspete)
  • 200 g capsuni(congelate sau proaspete)
  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 50 ml sirop de zmeura
  • 200 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si crema de mascarpone:

Pentru inceput am pregatit blatul de tort.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem cate o lingura).Marim viteza si mixam pana ouale isi dubleaza volumul.Dupa ce si-au marit volumul dam deoparte si amestecam compozitia de oua cu cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie.Amestecam foarte usor.Incorporam faina pe care o cernem cu o sita.Punem cate 3 linguri de faina si amestecam cu miscari largi folosind o lingura de lemn sau o paleta.Turnam compozitia intr-o tava detasabila de copt in care am pus hartie de copt pe fundul tavii.Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30 de minute.

Dimensiiunile tavii ar trebuii sa aiba 23 Cm/9. Eu am avut o tava mai mare si am fost nevoita sa mai fac inca un blat de tort deoarece nu puteam sa il tai in trei felii ci in doua. Cand blatul este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Este timpul sa ne ocupam de restul ingredientelor pentru tort. Pentru inceput trebuie sa facem sosul de fructe cu care vom unge feliile de blat.

Intr-o cratita punem cele 400 g de fructe(caspuni+zmeura).Pasam fructele pana devin o pasta.Eu am folosit mixerul. Punem fructele pasate pe foc si adaugam cele 4 linguri de zahar.Amestecam compozitia pana se ingroasa putin.Lasam pe foc aproximativ 10 minute.Cand este gata il punem intr-o strecuratoare ca sa scapam de seminte si sa avem un sos fin. Lasam sosul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Intre timp taiem blatul in trei sectiuni. Lasam deoparte blatul.

Acum amestecam siropul cu 200 ml de apa.Pentru crema amestecam cele 500 g de mascarpone cu 200 g zahar pudra.Mascarpone trebuie sa fie rece,de la frigider.Mixam la viteza mica iar apoi dam viteza la maxim.La final adaugam si esenta de vanilie si mai mixam cateva minute.Punem crema de mascarpone deoparte si acum trebuie sa mixam frisca lichida(trebuie sa fie rece de la frigider).Mixam la viteza medie pana se intareste.Cand incepe sa se intareasca mixam la viteza mare pana se intareste de tot.Cu o spatula omogenizam frisca cu mascarpone.Punem cate doua linguri de frisca si cu miscari largi amestecam usor.

Peste prima sectiune de blat punem forma in care am copt blatul.Folosim doar inelul blatului.Insiropam blatul cu siropul de zmeura sau folositi si apa cu zahar.Dupa ce am insiropat trebuie sa punem sosul de fructe.Punem cam 2-3 linguri de sos.Intindem uniform. Apoi punem cam 2-3 linguri de crema de mascarpone pana acoperim in intregime blatul cu aceasta crema.Nivelam bine cu o lingura.Punem a doua sectiune de blat.O insiropam dar fara sa punem prea mult sirop.Apoi punem 2-3 linguri de sos si apoi 2-3 linguri de crema de mascarpone.Nivelam bine.Insiropam ultima sectiune de blat separat iar apoi o ungem cu sos de fructe si punem deasupra tortului cu partea unsa in jos.Punem putina crema de mascarpone deasupra si nivelam.

Lasam tortul la frigider peste noapte iar abia apoi il ornam.Inlaturam inelul iar peretii tortului ii imbracam in crema ramasa. Eu am ras ciocolata alba deasupra si am pus cateva frunzulite de ciocolata.Puteti sa il ornati cum doriti.

 

TIPS-URI

1

Nu folositi blat cumparat.Cel facut in casa este mult mai delicios.

2

Folositi si fructe congelate.

3

Insiropati tortul cu apa cu zahar sau cu ce aroma preferati.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409020
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409021
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409022
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409023
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409024
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409025
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409026
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409027
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409028
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409029
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409030
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409031
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409032
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409033
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409034
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409035
retete culinare - Tort cu fructe si crema de mascarpone 409036

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

07.11.2015, 19:03

Ce deliciu

Micutza Luana 1

08.11.2015, 14:02

ce frumos arata

Camelya 1

08.11.2015, 16:59

Multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D