Tort cu fructe si frisca

de Julie in Torturi, 26 Ian 2011 | 2904 vizualizari

 

Un tort racoritor,plin cu fructe exotice si decorat cu frisca din abundenta.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 7 linguri faina,
  • esenta de vanilie,
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 mandarine,
  • 2 portocale,
  • 2 kiwi,
  • 1 conserva ananas,
  • 5 g gelatina,
  • 300 g frisca
  • Decor:
  • 300-400 g frisca,
  • fructe
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frisca:

Se coace un blat rotund din ingredientele date, se lasa sa se raceasca si se taie in trei.

Se curata fructele, se taie in cuburi mici si se lasa intr-o strecuratoare sa se scurga foarte bine de zeama. Se pune gelatina la inmuiat in 3 linguri cu apa , se dizolva pe baie de aburi si se toarna peste fructele deja scurse de zeama.  Se lasa la frigider pentru 25-30 minute. Intre timp se bate frisca. Dupa ce amestecul de fructe s-a racit bine ,se combina cu frisca . Blatul se insiropeaza cu sucul din conserva de ananas si se umple cu crema din fructe si frisca.

Deasupra se decoreaza cu frisca si fructe dupa preferinta.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu fructe si frisca 80784
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 80785
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 80786
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 80787

COMENTARII (12)

mena29 1

27.01.2011, 11:38

mamaieelena 1

27.01.2011, 17:40

mirela0911 1

27.01.2011, 19:02

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: