Tort cu fructe si frisca

de Dea_Dea in Torturi, 3 Iun 2013 | 2066 vizualizari

 

Un tort simplu , racoros si gustos!

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 3 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • FRUCTE
  • un cocktail de fructe de 230 gr
  • SIROP:
  • siropul de la fructe
  • GLAZURA:
  • 200 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frisca:

BLATUL:

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin cremoase, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza cu o spatula. Se pune in tava (24 cm diametru) unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt, Se da la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 -40 minute. Se scoate si se lasa la racit.

FRUCTE:

Fructele se pun la scurs si siropul se pastreaza pentru insiroparea blatului.

GLAZURA:

Frisca se bate spuma.

In tava in care am copt se pune blatul, se insiropeaza, se pun fructele iar deasupra se pune frisca si se da la frigider.

POFTA BUNA!!

 

 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe.

2

Fructele se pot pasa, ca sa fie ca o crema dar atunci se foloseste un plic de gelatina.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu fructe si frisca-0
Tort cu fructe si frisca-1
Tort cu fructe si frisca-2
Tort cu fructe si frisca-3
Tort cu fructe si frisca-4
Tort cu fructe si frisca-5
Tort cu fructe si frisca-6
Tort cu fructe si frisca-7
Tort cu fructe si frisca-8
Tort cu fructe si frisca-9
Tort cu fructe si frisca-10

COMENTARII (22)

babi5 1

03.06.2013, 14:56

ianculubita 1

03.06.2013, 15:55

bun,bun!!

T I M E A 1

03.06.2013, 21:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41