Tort cu fructe si frisca

de camelia75 in Torturi, 24 Oct 2013 | 36423 vizualizari

 

Tortul l-am facut pentru ziua de nastere a baietelul meu, care ieri a implinit 10 ani!Este un tort cu crema de iaurt,ananas,caise si struguri.Mi-a fost un pic teama ca nu-mi va isi bine blatul de cacao,insa tuturor le-a placut cel mai mult.Blatul de cacao in comparatie cu blatul simplu va creste mai putin si va fi mai putin pufos,insa din cauza gustului “ciocolatos” l-am preferat.:)
Tortul se face foarte usor si va asigur ca este delicios.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat de cacao:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 50 gr cacao
  • 5 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • Ingrediente blat simplu:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • un praf de sare
  • Ingrediente crema de iaurt:
  • 400 ml frisca lichida
  • 500 gr iaurt
  • 11 linguri pline zahar pudra
  • 2 plicuri gelatina granule
  • 1 compot (400 gr) piersici
  • 1 compot ananas bucati
  • 2 zahar vanilat
  • 15-20 boabe struguri mari
  • Pentru decorat
  • 400 ml frisca lichida
  • 1/2 lingurita cacao
  • ornamente colorate
  • Pentru insiropat folositi zeama de la cele doua compoturi
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frisca:

Mod de preparare blat de cacao:

1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati apa,esenta de rom,apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt,cacaua si un praf de sare.Puneti compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 26, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie pentru copt,apoi dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 40 minute.Lasati blatul sa se raceasca foarte bine,apoi taiati-l in doua.

Mod de preparare blat simplu:

1.Mixati foarte bine ouale cu zaharul, pana ce zaharul se topeste si compozitia devine ca o crema.Adaugati faina cernuta si praful de sare.Puneti compozitia intr-o forma rotunda cu diametrul de 14 si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de ~ 15-20 minute.Dupa ce se raceste, taiati-l in doua.

Mod de preparare crema de iaurt:

1.Taiati piersicile bucati mici,apoi puneti-le intr-o strecuratoare la scurs.

2.Hidratati gelatina intr-o cana de compot 10 min,apoi o puneti apoi pe foc ,sa se incalzeasca ,fara sa fiarba.

3.Amestecati iaurtul cu zaharul pudra si zaharul vanilat,apoi puneti gelatina calduta(atentie sa nu se raceasca complet!) si incorporati bine.

4.Adaugati frisca batuta,ananasul bucati scurs bine si piersicile.

5.Bagati crema la rece timp de aproximativ 15-20 minute.

Asamblarea tortului

1.Asezati inelul pentru tort pe un platou sau puneti o folie alimentara intr-o tava cu peretii mai inalti si fundul detasabil.

2.Asezati blatul de cacao,insiropati-l foarte bine,apoi puneti crema de iaurt.Dati la frigider pentru 10 minute,apoi asezati jumatatea ramasa de blat de cacao insiropata.(o insiropati pe o farfurie)Puneti crema de iaurt si mai dati la frigider pentru 5-7 minute.

3.Puneti prima parte a blatului simplu insiropat bine,crema de iaurt si boabe de struguri.Din nou pentru 5 minute la frigider. Asezati si cea de-a doua parte a blatului simplu insiropat,restul de crema si cateva boabe de struguri.

Decorati cu frisca si ornamente.Pentru “moturile” colorate am amestecat putina frisca cu cacao.

Dati la rece pentru cateva ore inainte de a servi.(eu l-am lasat peste noapte)

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271927
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271928
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271930
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271931
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271933
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271935
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271936
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271937
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271939
retete culinare - Tort cu fructe si frisca 271940

COMENTARII (40)

Pushaa 1

26.07.2014, 20:31

La multi ani!

MIUTA 1

26.07.2014, 22:16

La multi ani fericiti !

mihaelar63 1

26.07.2014, 22:58

La multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21