Tort cu fructe si frosting de cacao

de _Alina_ in Torturi, 21 Mai 2012 | 2249 vizualizari

 

Pentru ziua onomastica a socrului meu am facut un tort special cu aromele pe care dansul le indrageste cel mai mult. Cu ocazia aceasta urez "La Multi Ani" tuturor celor care poarta numele de Constantin sau Elena!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 2 cani faina
  • 1 1/2 zahar
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g cacao
  • 50 g unt nesarat
  • 125 ml lapte
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri amidon din porumb
  • 3 linguri de zahar
  • 400 ml iaurt
  • 3 banane
  • ananas cuburi
  • 5 capsune taiate cuburi
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 plicuri gelatina
  • Frosting:
  • 150 g unt nesarat
  • 500 g zahar pudra
  • 100 g cacao
  • 8-10 lg lapte
  • Frisca & cirese pentru decor
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe si frosting de cacao:

Blat:

1. Intr-un vas punem laptele, ciocolata si untul pe aragaz, la foc mic, pana se topesc.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Batem albusurile spuma cu 1 cana de zahar.

4. Batem galbenusurile spuma cu zaharul ramas.

5.Incorporam in galbenusuri mixul de ciocolata, unt si lapte.

6. Cernem faina si cacaoa, putin cate putin, in mixul de galbenusuri.

7. Adaugam si esenta de vanilie in compozitie.

8. Incorporam albusurile batute spuma in compozite, folosind o spatula.

9. Punem compozitia intr-o tava cu diametrul de 26 cm tapetata cu hartie de copt.

10. Introducem in cuptor (incalzit in prealabil) 40-60 min la 190 °C. 

Crema:

1. Oprim intr-un vas 5 linguri de lapte, iar restul il punem la fiert cu zaharul.

2. Amestecam amidonul cu cele 5 linguri de lapte.

3. Cand laptele da in fiert adaugam solutia de amidon si amestecam bine, lasam la foc mic 5-8 min timp in care amestecam. Lasam crema sa se raceasca complet.

4. Pasam bananele cu zeama de lamaie.

5. Intr-un vas mare amestecam iaurtul, crema de lapte, bananele pasate si gelatina (preparata conform instructiunilor).

6. Dam vasul la frigider 40 min.

Frosting:

Mixam untul cu zaharul si cacaoa.

Asamblare:

1. Dupa ce s-a racit complet, taiati blatul in 3.

2. Puneti o felie de blat pe farfurie.

3. Insiropati-o cu siropul din conserva de ananas. 

4. Puneti crema in centrul feliei de blat si intindeti-o spre margini.

5. Taiati ananasul in cubulete si puneti-le pe crema, dupa care mai adaugati un strat subtirel de crema.

6. Pentru urmatoare felie de blat repetati pasii 3, 4 si 5 cu mentiunea ca in loc de ananas veti pune capsunele taiate.

7. Puneti si ultima felie de blat si insiropati-o putin.

8. Dati tortul la frigider 2 ore.

9. Scoateti tortul si puneti frostingul de ciocolata. Il puteti pune cu un sprit sau pur si simplu il intindeti cu un cutit inmuiat in apa. 

10. Ornati dupa preferinta :D

Pofta Buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tort cu fructe si  frosting de cacao-0
Tort cu fructe si  frosting de cacao-1
Tort cu fructe si  frosting de cacao-2
Tort cu fructe si  frosting de cacao-3
Tort cu fructe si  frosting de cacao-4
Tort cu fructe si  frosting de cacao-5
Tort cu fructe si  frosting de cacao-6

COMENTARII (17)

_Alina_ 1

23.05.2012, 12:34

Multumesc pentru urari!

Sim0na 1

23.05.2012, 22:09

Foarte frumos tortul!!
La Multi Ani sarbatoritului!

_Alina_ 1

24.05.2012, 09:16

Multumim mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04