Tort cu fructe uscate si turron

de Lau in Retete Montare D’oro, 13 Dec 2018 | 3380 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat
  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa
  • 12 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 50 g merisoare
  • 30 g kiwi uscate
  • 20 g migdale
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 200 ml lapte condesat
  • 500 ml frisca Montare d`oro
  • 250 g turron de capsuni si frisca
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 mandarine
  • Decor
  • 500 ml frisca Montare d`oro
  • 5 patratele ciocolata amaruie
  • fructe
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe uscate si turron:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.

Dupa ce s-au incorporat galbenusurile adaugam traptat uleiul si apa.

Cernem faina,adaugam praful de copt si mixam cu miscari unsoare pana ce se omogenizeaza,adaugam fructele si amestecam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea,lasam sa se raceasca dupa care taiem in 3 felii.

Crema-intr-un ibric adaugam laptele condesat,200 ml frisca si turronul taiat bucati,punem pe foc mic amestecand continuu pana ce se topeste,acoperim cu folie alimentara si dam la frigider cateva ore,(eu am lasat peste noapte)

Restul de frisca mixam pana ce isi dubleaza volumul,adaugam crema si mixam pana ce se omogenizeaza.

Siropul-cand apa fierbe adaugam mierea de albine si sucul de la mandarine,lasam sa fiarba cateva clocote,lasam sa se raceasca.

Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie(eu pun foaia de deasupra)insiropam adaugam crema si repetam pana ce terminam.

Dam la frigider 30 min,imbracam tortul in frisca mixata pana ce isi dubleaza volumul,

Dam la frigider 30 min dupa care decoram dupa plac.

Eu am topit ciocolata cu 2 linguri frisca si am glazurat o margine si am decorat cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe uscate si turron" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fantezie cu foi fragede si piscoturi cu cacao